неділя, 15 вересня 2024 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Колишній прем'єр та ексміністри оборони Великої Британії звернулися до Стармера щодо ударів по РФ

Колишній прем'єр та ексміністри оборони Великої Британії звернулися до Стармера щодо ударів по РФ
Главу уряду Великої Британії Кіра Стармера закликали дозволити Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по Росії. Фото: mil.in.ua

П'ять колишніх міністрів оборони та експрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликали нинішнього главу уряду Кіра Стармера дозволити Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по Росії.

Вони радять це зробити навіть без підтримки США, повідомляє Sunday Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США злякалися погроз Путіна, дозволу на удари далекобійкою не буде

За інформацією видання, Грант Шаппс, Бен Воллес, Гевін Вільямсон, Пенні Мордаунт, Ліам Фокс і Борис Джонсон попередили прем'єр-міністра, що будь-яке подальше зволікання підбадьорить російського диктатора Володимира Путіна.

За словами Уоллеса, бездіяльність зараз зробить Велику Британію "умиротворителем" Кремля. Водночас Вільямсон назвав це "невиконанням обов'язків", а Джонсон додав, що "немає жодного мислимого випадку для зволікання".

"Замість того, щоб чекати формального схвалення з боку США, сер Кір повинен надати президенту Зеленському те, що відчайдушно потрібно сьогодні. Саме так ми взяли на себе нашу глобальну лідерську позицію в підтримці України. Ми почали діяти. За нами пішли інші. І саме таке лідерство сьогодні знову потрібне Україні", - заявив Шаппс.

За даними західних ЗМІ, Сполучені Штати і Велика Британія дозволили Україні атакувати далекобійними ракетами об'єкти у тилу Росії.

Офіційно про це оголошувати не стали. Розгортання ракет, додають західні чиновники, "має бути частиною ширшого плану, спрямованого на припинення повномасштабної війни".

Зараз ви читаєте новину «Колишній прем'єр та ексміністри оборони Великої Британії звернулися до Стармера щодо ударів по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути