вівторок, 20 березня 2018 05:57

Клімкін назвав ефективний спосіб тиску на Росію

Клімкін назвав ефективний спосіб тиску на Росію
Клімкін запропонував посилити тиск на Росію. Фото: АіФ-Україна

Після атаки з отруйним газом в Великій Британії Захід повинен був побачити, що для РФ не існує "червоних ліній" і посилити тиск на Москву.

Йдеться про всеосяжну і скоординовану відповідь. Без такої відповіді, без певного роду платформи для трансатлантичної спільноти - а я бачу Україну важливою частиною трансатлантичної спільноти - Росія спробує втрутитися в демократичні інститути. Тому нам потрібна жорстка відповідь на загрозу Росії", - сказав глава МЗС України Павло Клімкін заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

Глава українського МЗС запропонував ввести цілеспрямовані санкції.

"Могло б бути більше політичного тиску. Варіантів, щоб протистояти російським нетрадиційним загрозам, може бути багато: в сфері енергетики, кібертехнологій і в інших сферах", - підкреслив він.

Дієвим Клімкін вважає бойкот Чемпіонату світу з футболу.

"З самого початку не було повного розуміння поведінки Росії та її намірів, тому багатьом людям потрібен час, щоб зрозуміти, що таке РФ і її режим. Однак зараз ставлення в ЄС змінюється. У Європі готові до єдиної відповіді", - переконаний дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН висловилися щодо російських виборів в Криму

Колишнього полковника Головного розвідувального управління Росії 66-річного Сергія Скрипаля та його доньку 33-річну Юлію знайшли непритомними на лавці біля торгового центру в англійському Солсбері 4 березня. Чоловік таємно працював на спецслужби Великої Британії у 1995–2004 роках.

Після арешту в РФ його обміняли на затриманих у США російських шпигунів. Потім він разом із родиною переїхав до Англії. Скрипаля могли отруїти російські спецслужби, припускає слідство. 7 березня колишній Скрипаль та Юлія впали в кому. Офіцер місцевої поліції Нік Бейлі також впав в кому, але 8 березня йому стало краще і він зміг говорити. Бейлі першим приїхав на виклик до торгового центру, поруч з яким на лавці виявили потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін назвав ефективний спосіб тиску на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути