Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2024 09:42

Китаю зараз вигідніше напасти на РФ, ніж вторгнутись на Тайвань - ЗМІ

Китаю зараз вигідніше напасти на РФ, ніж вторгнутись на Тайвань - ЗМІ
Зараз найкращий час для нападу КНР на Росію. Фото: pixabay.com

Зараз найкращий час для нападу Китаю на Російську Федерацію.

Владивосток, де знаходиться штаб-квартира Тихоокеанського флоту РФ, давно є предметом суперечок між країнами, пише The Telegraph.

"Для Китаю буде легше відхопити велику частину російських територій, аніж вторгнутись на Тайвань. Адже очікувати на потужну відповідь Москви важко, оскільки більшість її військ перебувають в Україні. А російський Владивосток наразі можуть охороняти хіба що двоє чоловіків та собака", - зазначив 3 вересня журналіст видання Джордж Еллісон.

Він зауважує, що захищати Тайвань у разі нападу на острів будуть США, а РФ - ніхто.

"Перед повномасштабною війною російська армія мала близько 4780 артилерійських установок, 2060 танків та 7080 БМП. Водночас на озброєнні КНР є понад 3 тис. самохідних та 900 буксируваних гармат, 4,7 тис. бойових та 1250 легких танків, 1200 штурмових гармат, понад 8 тис. бойових машин піхоти і 3600 бронетранспортерів. Сухопутні війська Народно-визвольної армії Китаю налічують близько 965 тис. військових, а російські - приблизно 550 тис. Пекін власними силами випускає військові кораблі зі швидкістю, яка має занепокоїти весь світ", - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін намагається розбурхати старі конфлікти на Балканах

Еллісон нагадав, що Владивосток, де знаходиться штаб-квартира Тихоокеанського флоту РФ, давно є предметом суперечок між КНР і РФ. Контроль над цим районом може зміцнити позиції Китаю в Тихому океані та покращити доступ до судноплавних шляхів.

"Слова Володимира Путіна про те, що "маленькі члени" його сім'ї вільно розмовляють китайською, не є випадковими, оскільки кремлівський правитель рідко говорить про свою сім'ю. Можливо, Путін починає усвідомлювати, в який бік дме вітер у цих відносинах? Це тонкий, але промовистий показник мінливого ландшафту, де Росія, колись глобальна наддержава, все частіше грає роль молодшого партнера Китаю. Можливо, "маленькі путінці" просто адаптуються до нової реальності швидше за інших", - додав журналіст.

Державні банки Китаю масово припинили операції з Росією, а платежі на мільярди юанів блокуються на рахунках.

Проблеми з обробкою платежів посилилися протягом серпня. Про це повідомляє Reuters з посиланням на анонімні джерела в російських урядових та бізнесових колах.

В агентстві відзначили, що китайські банківські установи зайняли дуже сувору позицію щодо своїх транзакцій після того, як у червні Міністерство фінансів США пригрозило запровадити нові санкції проти банків країн, які ведуть бізнес з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Китаю зараз вигідніше напасти на РФ, ніж вторгнутись на Тайвань - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути