четвер, 01 жовтня 2020 18:13

Кіпр шантажує ЄС і блокує санкції проти Білорусі

Кіпр шантажує ЄС і блокує санкції проти Білорусі
Кіпр погрожує не розблокувати введення ЄС санкцій проти Білорусі. Фото: Ahval

Кіпр розблокує введення ЄС санкцій проти Білорусі тільки тоді, коли Європа прийме жорстке рішення щодо несанкціонованої розвідки нафтових родовищ Туреччиною.

Країна не відмовиться від свого наміру, якщо ЄС не йтиме на поступки, повідомляє Reuters.

Дипломат Кіпру заявив, аби опублікувати досьє з Білорусі, всі повинні погодитись на пропозицію країни. Він повідомив, що президент Кіпру Нікос Анастасіадіс 30 вересня зустрівся з главою Європейської Ради Шарлем Мішелем, який буде присутній на дводенному саміті, щоб викласти позицію Нікосії.

"Я вважаю, що у Раді Європи буде довга дискусія. Я не виключаю, що з цього щось може вийти. І я не чекаю на успішний результат", - відповів він.

У проєкті висновків саміту не було погодженої лінії щодо Туреччини, оскільки Німеччина не хоче зривати санкціями окремі переговори між Анкарою й Афінами, зокрема щодо буріння нафти й газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країну, яка не квапиться вводити санкції проти Білорусі через ЄС

Нікосія хоче ввести санкції проти Анкари через її плани щодо видобутку природного газу в Східному Середземномор'ї неподалік від берегів острова Кіпр. Кіпр і Греція давно закликають ЄС більш жорстко реагувати на ці дії Туреччини, вважаючи їх незаконними.

При цьому, в середині серпня голови МЗС країн ЄС висловили принципову підтримку введенню обмежень проти режиму Лукашенка за порушення на виборах президента й силові дії проти опозиції.

За цей місяць в ЄС працювали над списком білоруських чиновників, щодо яких повинні будуть ввести санкції. Всього в списку - близько 40 осіб. За даними ЗМІ, одним із головних питань, над яким сперечалися в Європі - чи вводити персональні санкції безпосередньо проти Олександра Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «Кіпр шантажує ЄС і блокує санкції проти Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути