четвер, 30 вересня 2021 10:49

Кім Чен Ин назвав умови примирення КНДР із Південною Кореєю

Кім Чен Ин назвав умови примирення КНДР із Південною Кореєю
Кім Чен Ин звинуватив США у руйнуванні глобального миру і стабільності. Фото: Reuters

Північна Корея готова відновити контакти з Південною Кореєю вже в жовтні. Зокрема поновити розірвані торік у червні міжкорейські "гарячі лінії".

Для примирення влада Південної Кореї має змінити "конфронтаційний підхід і затяту позицію до Північної Кореї", заявив лідер КНДР Кім Чен Ин під час виступу в парламенті країни 30 вересня, передає державне корейське центральне інформаційне агентство.

"Для миру на півострові хочемо відновити перервані через погіршення відносин гарячі лінії екстреного звʼязку. Для якнайшвидшого відновлення нинішніх інфарктних міжкорейських відносин Сеул має дотримуватися позиції національної самостійності не на словах, а на ділі. Серйозно ставитися до міжкорейських декларацій і виконувати їх. Північна Корея не має приводу для провокацій, не має наміру погрожувати й шкодити. Водночас Південна Корея має якомога швидше позбутися манії переслідування", - сказав він.

Кім Чен Ин також звинуватив США в сіянні ворожнечі між країнами й руйнуванні глобального миру й стабільності.

"Восьмимісячні наслідки нової американської адміністрації свідчать, що військова загроза й ворожа політика США проти нас не змінилися. Навпаки, форми й способи їх прояву стають хитрішими. США виступають за дипломатичну взаємодію і переговори без попередніх умов. Але все це спрямовано на те, щоб обдурити міжнародну спільноту й приховати свої ворожі акти. Це є лише продовженням ворожої політики, яку провадили попередні адміністрації США", - додав диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея запустила ракету в Японське море

Північна Корея закрила засоби зв'язку із Сеулом улітку торік. Влада КНДР заявила, що Південна Корея довела їхнє ставлення до "крайньої межі", а переговори між країнами "тільки розчаровують".

Відносини між Північною та Південною Кореями погіршилися в серпні. Пхеньян розкритикував Сеул за співпрацю зі США, зокрема за спільні військові навчання.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин назвав умови примирення КНДР із Південною Кореєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути