середа, 14 квітня 2021 09:09

КДБ Білорусі вивіз із Москви трьох опозиціонерів

КДБ Білорусі вивіз із Москви трьох опозиціонерів
У Росії зникли 3 критика самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, які окремо один від одного приїхали в Москву у справах. Усі опинилися в КДБ в Мінську. Фото: tut.by

У Росії зникли троє критиків самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, які окремо один від одного приїхали до Москви у справах. Усі зниклі білоруські опозиціонери опинилися в КДБ у Мінську.

Отже, фактично викрали з готелю білоруського опозиціонера, адвоката Юрія Зенковича, який перебував у Росії у справах. Пізніше його виявили в СІЗО КДБ Білорусі в Мінську. Про це з посиланням на дружину затриманого Олену Денисовець повідомило TUT.by.

"За словами менеджерки, вона бачила з вікна, як люди в штатському скрутили й затримали Юрія. Вони сказали: "Ми його забираємо, він підозрюється в тероризмі", – розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь: проти засновників популярного Telegram-каналу відкрили кримінальні справи

Вона дізналася, де перебуває її чоловік, тільки 13 квітня, хоча його вивезли з готелю ще 11-го.

Іншого опозиціонера – політолога й колишнього прессекретаря Лукашенка Олександра Федута схопили 12 квітня. Востаннє його бачили в російській столиці, куди політолог приїхав у ділових справах. Після цього він перестав виходити на зв'язок. Як повідомила "Белта", Федута, а також опозиційного політика Григорія Костусєва затримав КДБ Білорусі в рамках розслідування за "підозрою у скоєнні злочину".

13-річну дівчинку з Мінська Євгенію Ворочкову забрали до відділку міліції за напис на асфальті "жыве". Її мати Ірина Ворочкова повідомила, що увечері донька гуляла з друзями і вирішила зробити напис балончиком з фарбою. Поруч стояв автобус із міліціонерами. Вони забрали всіх дітей до відділення. Про затримання матері ніхто не повідомив.

Зараз ви читаєте новину «КДБ Білорусі вивіз із Москви трьох опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути