середа, 10 березня 2021 08:05

Кожна третя жінка у світі зазнала насильства

Кожна третя жінка у світі зазнала насильства
Кожна третя жінка у всьому світі зазнавала фізичного або сексуального насильства протягом свого життя. Фото: ua.depositphotos.com

Кожна третя жінка у всьому світі (близько 736 млн) зазнавала фізичного або сексуального насильства протягом свого життя.

Такі дані нового аналізу Всесвітньої організації охорони здоров'я, пише BBC.

Новий звіт свідчить про те, що, хоча кількість жінок, які постраждали від насильства, залишається в основному незмінною, це насильство починається в молодому віці.

Кожна четверта жінка у віці від 15 до 24 років вже зазнає насильства з боку інтимного партнера. Кожна третя жінка зазнала сексуального насильства за все своє життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З якими проблемами зіштовхуються сім'ї під час карантину

Встановлено, що насильство з боку інтимних партнерів є найпоширенішою формою жорстокого поводження у світі. Про нього заявили близько 641 млн жінок. 6% жінок у всьому світі заявили, що на них напала стороння людина.

ВООЗ провела найбільше подібне дослідження, оновивши попередні оцінки, опубліковані у 2013 році. Організація проаналізувала дані наявних опитувань у 161 країні в період з 2000 до 2018 року.

Уряд Канади профінансує новий проєкт України на $7 млн. Проєкт реалізовують для допомоги 30 українським громадам у запобіганні та відповіді на сексуальне й гендерно обумовлене насильство, заявила посол Канади в Україні Лариса Галадза.

Зараз ви читаєте новину «Кожна третя жінка у світі зазнала насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути