вівторок, 28 квітня 2020 22:46

З якими проблемами зіштовхуються сім'ї під час карантину

З якими проблемами зіштовхуються сім'ї під час карантину
Сім'ї стикаються з різними викликами під час карантину. Фото:pexels

Самоізоляція спричиняє багато проблем у суспільстві.

Побільшало випадків домашнього насилля та депресії, пише Medical Xpress.

Сім'ї стикаються з різними викликами під час карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Станьте джерелом підтримки: психолог порекомендувала, як зберегти стосунки на карантині

Проблеми з психічним здоров'ям

У 20% мешканців США погіршився стан психічного здоров'я, понад 4 мільйони переживають серйозні психічні захворювання. Тим, хто має проблеми з психічним здоров'ям, може бути важко під час карантину отримати належні ліки та лікування. Для самолікування люди в таких випадках можуть використовувати алкоголь чи наркотики. А це не тільки шкодить людині, а й значно збільшує ризик домашнього насильства.

Домашнє насильство

За інформацією ООН, у світі суттєво збільшилися випадки домашнього насильства під час карантину через пандемію коронавірусу. В Україні кількість звернень про домашнє насильство збільшилося вдвічі, за перший місяць карантину було понад 2 тисячі звернень. Також криза збільшує частоту домашнього насильства і ступінь тяжкості. Нині кожна друга вбита жінка у світі помирає від рук партнера або члена сім'ї.

Насильство над дітьми

П'ять дітей щодня вмирають у США від жорстокого поводження та нехтування батьків. Соціальна ізоляція, економічні наслідки, закриття шкіл та стрес впливають на сім'ї, які постійно перебувають в тісних приміщеннях. Тому зростає кількість випадків насильства над дітьми.

Вагітні жінки

Ця категорія також страждає. Наприклад, під час спалаху коронавірусу у Китаї догляд за пологами іноді припинявся. Вагітних жінок можуть переселити, щоб звільнити місце для пацієнтів з пандемією. Багато сил медпрацівників йдуть на лікування хворих коронавірусом.

Робота, навчання та веселощі у родині під час карантину, коли ви разом 24/7, сім днів на тиждень, неминуче спричиняють конфлікти. Чотирма найпоширенішими конфліктними ситуаціями, з якими зараз стикаються сім'ї, поділилась психологиня Дженніфер Голдман-Ветцлер.



Зараз ви читаєте новину «З якими проблемами зіштовхуються сім'ї під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути