пʼятниця, 05 лютого 2021 15:16

Карантин призвів до падіння народжуваності в Європі

Карантин призвів до падіння народжуваності в Європі
Навесні 2020 року опитування у кількох країнах Європи показало, що більшість сімей вирішили відкласти або взагалі відмовитися від ідеї заводити дитину. Фото: pixabay

На початку карантину очікували, що після його завершення буде бебі-бум, але цього не сталося.

Зокрема в Італії, де був жорсткий локдаун, за попередній рік народжуваність знизилась майже на 22%, пише Reuters.

Через карантин одружені пари набагато частіше бували вдома разом, тому й очікували зростання народжуваності. Але перші статистичні дані демонструють зворотнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенцова народилася донька: перше фото

Статистика в Італії свідчить, що у 15 містах від початку карантину у березні народжуваність впала на 21,6%. Так само майже на половину поменшало й шлюбів, що теж призведе до погіршення народжуваності.

Навесні 2020 року опитування у кількох країнах Європи показало, що більшість сімей вирішили відкласти або взагалі відмовитися від ідеї заводити дитину. Тепер експерти стверджують, що в Європі 2021 року народжуваність стане ще меншою.

За минулий рік Велика Британія зафіксувала різке скорочення імпорту дитячих візків. Продажі впали до найнижчого рівня з 2000 року. Схоже може статися і у Німеччині. Там вважають, що за результатами 2020-го населення в країні знизиться не лише через падіння народжуваності, а і через зниження притоку мігрантів, оскільки кордони лишаються закритими.

Уряд Японії намагається зупинити падіння народжуваності, фінансуючи системи пошуку кохання за допомогою штучного інтелекту. Регіональні японські чиновники вже почали використовувати системи штучного інтелекту для зіставлення параметрів задля об'єднання людей у пари.

Зараз ви читаєте новину «Карантин призвів до падіння народжуваності в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути