середа, 09 грудня 2020 12:31

Уряд застосує штучний інтелект для створення нових сімей

Уряд застосує штучний інтелект для створення нових сімей
Японські діти в традиційних кімоно в Токіо 15 листопада / Getty Images

Уряд Японії намагається зупинити падіння народжуваності, фінансуючи системи пошуку кохання за допомогою штучного інтелекту.

Регіональні японські чиновники вже почали використовувати системи штучного інтелекту для зіставлення параметрів задля об'єднання людей в пари. Такі програми часто враховують поверхневі критерії, як дохід і вік. У майбутньому кількість характеристик максимально розширять. На програму виділене державне фінансування. Про це пише британська The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від суїцидів за місяць померло більше, ніж за рік від коронавірусу

Кількість народжень в Японії 2019-го упала до найнижчого річного показника за всю сучасну історію країни - близько 86,5 тис. немовлят, що на 5,8% менше, ніж 2018 року. Це відбувається паралельно зі зменшенням кількості шлюбів і підвищенням віку вступу в шлюб.

"Хочемо запропонувати субсидії місцевим органам влади, які здійснюють чи запускають проєкти сватання пар із використанням штучного інтелекту. Сподіваємося, ця підтримка допоможе збільшити народжуваність в країні", - заявив один із урядових чиновників у Токіо.

Кілька японських префектур запустили складні системи штучного інтелекту, які пропонують парам познайомитися. Вони враховують такі характеристики як хобі та цінності. Програми отримують дотації від центральної влади. На такі програми затрачають багато коштів, але їх ефективність невелика. Усе спрямовано, щоб підвищити народжуваність в регіонах.

Очікують, що населення Японії скоротиться з нинішніх 127 млн до 88 млн 2065-го, якщо теперішні тенденції збережуться. Урядовці занепокоєні скороченням людей працездатного віку. Із часом така тенденція може призвести до неможливості соціального забезпечення літніх жителів.

Прем'єр Японії 2012-2020 років Сіндзо Абе назвав низький рівень народжуваності національною кризою. Він обіцяв провести реформи, щоб полегшити життя сім'ям, які планують заводити дітей. Однак пандемія загострила проблеми - цьогоріч знизилася кількість вагітностей і шлюбів.

Зараз ви читаєте новину «Уряд застосує штучний інтелект для створення нових сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути