середа, 30 березня 2022 18:31

Італія конфіскувала в російського олігарха авто вартістю понад €600 тис.

Італія конфіскувала  в російського олігарха авто вартістю понад €600 тис.
Статки Алішера Усманова впали з 21,6 млрд доларів до 18,9 млрд доларів з моменту запровадження санкцій. Фото: championat.com

В Італії податкова поліція конфіскувала в російського підсанкційного олігарха Алішера Усманова броньований Mercedes Maybach. Вартість авто - понад €600 тис.

Про це повідомляє видання The Times.

Усманов, який потрапив у санкційний список США, Британії та ЄС, придбав п'ятитонний броньований Maybach Mercedes S650 Guard VR10 на Сардинії 2018 року за понад €600 тис.

Олігарх, якого колись називали найбагатшою людиною у Великій Британії, вже втратив віллу на Сардинії вартістю 17 млн євро та шість компаній з активами на суму €66 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі помітили заарештовані російські літаки із замальованим триколором

Конфіскований автомобіль є надзахищеним від різних сценаріїв нападу. Машина може протистояти одночасному вибуху двох ручних гранат. Встановлено також внутрішню подачу повітря на випадок газових атак, а шини автомобіля спроектовані так, щоб їх можна було використовувати у спущеному стані.

Алішер Усманов був №6 у РФ за статками, є власником компаній Металоінвест та МегаФон. Його статки впали з $21,6 млрд до $18,9 млрд з моменту запровадження санкцій.

Велика Британія вперше заарештувала суперяхту Phi за 38 млн фунтів або $50 млн, яка належить бізнесмену і громадянину РФ. Його ім'я не розголошують.

Санкції вдарили по добробуту російських олігархів по всьому світу. Шестеро - уже виставили свої літаки на продаж. Йдеться, зокрема, про приватні літаки Володимира Потаніна, Віктора Шефлера, Рустама Терегулова, Олександра Свєтакова, Аркадія Воложа, Едуарда Бермана.

Швейцарія заморозила близько $6,2 млрд активів російських олігархів, які перебувають під санкціями.

Зараз ви читаєте новину «Італія конфіскувала в російського олігарха авто вартістю понад €600 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути