середа, 30 березня 2022 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У Європі помітили заарештовані російські літаки із замальованим триколором

У Європі помітили заарештовані російські літаки із замальованим триколором
Літак компанії Red Wings у Вільнюсі.

Після введення санкцій Європейським Союзом і Сполученими Штатами Америки проти російської авіації через агресію Росії проти України, 78 літаків російських авіакомпаній заарештували за кордоном.

Про це пише "РБК-Україна".

У столиці Литви перебувають щонайменше три авіалайнери: один Boeing 737-800 лоукостера "Победа", що входить до групи "Аерофлоту", і два літаки - Airbus A321, на яких літала російська компанія "Red Wings".

На борту "Победы" зафарбували всі розпізнавальні знаки авіакомпанії і російський прапор. А на фюзеляжі Red Wings додалися написи, що лайнери - власність американської компанії BBAM US LP з Сан-Франциско.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія арештувала яхту друга Путіна за $50 млн

Російські ЗМІ повідомляли, що 28 березня планувалося повернути власникам літаки Airbus - зокрема, вісім таких бортів збиралася віддати компанія Red Wings.

Мовляв, такий крок був покликаний захистити літаки "Cухой Суперджет" від арештів за кордоном. Юристи побоювалися вилучення російських лайнерів у разі, якщо власникам не повернуть їхні Boeing і Airbus.

Минулого тижня Мінтранс РФ заявив, що з 1367 літаків у флоті країни 78 - заарештували через санкції і вони вже залишаться за кордоном, а 800 переоформили в російський реєстр.

Російські олігархи, які потерпають від санкцій, роздратовані Володимиром Путіним і заговорили про його вбивство, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Тим часом журналісти знайшли нерухомість родини наближеного до Путіна олігарха Олександра Пономаренка - у самому серці Лондона.

Зараз ви читаєте новину «У Європі помітили заарештовані російські літаки із замальованим триколором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути