субота, 05 грудня 2020 12:59

Історик розповів про "хворобу" Путіна

Історик розповів про "хворобу" Путіна
Путіну вдалось прийти до влади на ностальгії за СРСР. Фото: Reuters

Російський історик Андрій Зубов заявив, що президента Росії Володимир Путін "хворий" Радянським Союзом.

"Так, він хворий. І йому, як політику, це дуже заважає. Розумієте, в 1990-і роки, коли дійсно по всьому колишньому СРСР були дуже великі негаразди, злидні, бандитизм відвертий - в Україні, в Росії і в Білорусі, всюди - то в цій ситуації люди хотіли повернутися в добре старе минуле. Вони забули вже про ті неприємні моменти, з якими це добре минуле пов'язане, але вони пам'ятають, що тоді було, принаймні, стабільно і спокійно", - сказав він в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" на телеканалі "Апостроф TV".

Зубов сказав, що саме на цій хвилі вперше переміг Путін. Вибори 2000 року пройшли демократично і він отримав більше 50% голосів виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію чекають "смутні часи" - ЗМІ

"І Путін подумав, що тепер його мрія може здійснитися. Тобто він тепер може дійсно народ привести в світле минуле, яке йому самому дуже любо. І ось тут він зробив величезну помилку. Хоча народ і хотів цього, це був абсолютний тупик. Туди неможливо було вести людей, тому що його друга мета і мрія - це стати об'єднуючим центром, лідером всього пострадянського світу. тобто якщо не відновити Радянський Союз, то, принаймі, стати центром колишнього Радянського Союзу, очолити цей процес. Але очолити цей процес він міг тільки в тому випадку, якщо Росія буде технологічно, економічно і політично в авангарді світу, а не в хвості", - сказав історик.

Позачергові президентські вибори в РФ можуть відбутися навесні 2021 року, але остаточного рішення Путін ще не прийняв. Про це пише видання GuildHall, розбираючи можливі сценарії зміни влади в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Історик розповів про "хворобу" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути