Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 15:32

"Іх там нєт": голова Пентагону прокоментував розстріл "вагнеровців"

"Іх там нєт": голова Пентагону прокоментував розстріл "вагнеровців"
Джеймс Маттіс заявив, що росіян у Сирії розстріляли, бо ті не визнали свою присутність. Фото: REUTERS

Росіяни з "армії Вагнера" потрапили під вогонь американських військ під Дейр-ез-Зором, бо говорили, що їх там нема.

Так міністр оборони США Джеймс Маттіс пояснив розстріл групи "Вагнера" в Дейр-ез-Зорі на брифінгу. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на стенограму від Міністерства оборони США.

Меттіс розповів, що російська та американська сторони весь час координують свої дії. Ріка Євфрат була природним кордоном між їхніми сферами впливу.

"Росіяни завжди відповідали на наші сигнали, ми завжди відповідали. Ця лінія ніколи не порушувалася", - додав Меттіс.

"Хтось вирішив нас атакувати, а росіяни говорили, що мова йде не про них. Не можна просити Росію запобігти конфлікту в тому випадку, коли вона щось не контролює", - сказав Метіс.

Наголосив, що Росія не повідомляла про наявність своїх "контрактників" та приватних військових формувань. "Думаю, росіяни нам би про це сказали", - додав Меттіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіркін озвучив нову кількість вбитих російських найманців у Сирії

Російські найманці у Сирії потрапили під авіаційний удар коаліції на чолі зі США 7 лютого. Про те, що під авіаудари потрапили саме російські найманці, написав у своїй сторінці "ВКонтакте" колишній ватажок терористів ДНР Ігор Стрєлков (Гіркін). "Під виглядом сирійців, втрати яких оцінюються аж у 100 осіб убитими, ударам американської авіації піддалися 2 тактичних підрозділи "Вагнера". Один - практично повністю знищено, другий - розгромлено "в мотлох", - написав він.

У день, коли близько 200 найманців із приватної армії "Вагнер" було вбито через обстріл, російське командування усяко заперечувало наступ. Перед тим, як американські військово-повітряні сили у Сирії здійснили обстріл військ Асада, курдський командир зв'язувався з російськими військами і просив не продовжувати наступ у районі. Російський офіцер заявив, що наступу нема.

Зараз ви читаєте новину «"Іх там нєт": голова Пентагону прокоментував розстріл "вагнеровців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути