середа, 10 лютого 2021 08:14

Хакери зламали сервери розробника Cyberpunk 2077 та "Відьмака"

Хакери зламали сервери розробника Cyberpunk 2077 та "Відьмака"
Для урегулювання домовленостей зловмисники дали компанії 48 годин. Фото: CD Projekt RED

Хакери зламали сервери польської компанії-розробника комп'ютерних ігор CD Projekt RED, відомої створенням трилогії "Відьмак" та Cyberpunk 2077. Зловмисники отримали доступ до вихідного коду мало не всіх ігор та до внутрішньої документації компанії.

Про це CD Projekt повідомила у Twitter, де опублікувала лист із погрозами від хакерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провал Cyberpunk 2077 обійшовся розробникам у $1 млрд

"Якщо ми не дійдемо згоди, ваші коди будуть продані або викладені в інтернеті, а документація продана нашим контактам з ігрової журналістики. Це знецінить ваш імідж ще сильніше — люди побачать, наскільки погано працює ваша компанія. Інвестори втратять довіру до вашої компанії, а її ціна на біржі знизиться ще більше!" — йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Cyberpunk 2077 виправили основні проблеми

Для урегулювання домовленостей зловмисники дали компанії 48 годин. Хакери при цьому не уточнюють, чого саме хочуть від розробників ігор.

У CD Projekt RED заявили, що не виконуватимуть вимог шантажистів, однак попередили, що через цей інцидент у мережі може з'явитися компрометуюча інформація. Представники компанії також заспокоїли своїх колишніх співробітників та заявили, що зараз немає будь-яких підтверджень того, що у хакерів є доступ до їхніх персональних даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cyberpunk 2077 прибрали з PlayStation Store через тиждень після виходу

4 грудня, перед релізом відеоігри Cyberpunk 2077, акції студії досягли максимуму, але одразу ж після її виходу просіли на 46%. У CD Projekt RED анонсували Cyberpunk 2077 з 2012 року. Серед попередніх проєктів студії - трилогія "Відьмак" за мотивами однойменної серії фентезі-романів Анджея Сапковського.

Реліз Cyberpunk неодноразово відкладався. Вона вийшла 10 грудня, після чого гравці почали скаржитися, що гра вийшла із багами.

Зараз ви читаєте новину «Хакери зламали сервери розробника Cyberpunk 2077 та "Відьмака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути