вівторок, 20 червня 2023 10:59

Хакери зламали Reddit і вимагають $4,5 млн

Хакери зламали Reddit і вимагають $4,5 млн
Хакери зламали Reddit і вимагають $4,5 млн за 80 Гб даних. Фото: eastnews.ua

Reddit зламали хакери. Вони вимагають $4,5 млн за 80 Гб даних та зниження цін на API.

Ще у лютому зловмисники отримали доступ до внутрішніх даних Reddit через фішингову атаку, спрямовану на співробітників компанії, пише Bleeping Computer.

"Хакери погрожують опублікувати конфіденційну інформацію, якщо Reddit не заплатить їм викуп та не скасує нову цінову політику щодо API", – ідеться у повідомленні.

Відповідальність за лютневу атаку на Reddit 19 червня узяла на себя група програм-шантажистів BlackCat. Хакери кажуть, що мають близько 80 ГБ даних Reddit і погрожують оприлюднити їх, якщо їхні вимоги не виконають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Twitter хоче запозичити функції Facebook і reddit

Інформацію оцінили у $4,5 млн. Також вимагають скасування запланованих змін цін на API – те, що викликало численні протести від користувачів і модераторів минулого тижня.

Reddit є соціальним новинним сайтом, створеним колись для того, щоб можна було зручно знаходити і ділитися посиланнями на новини, статті та просто цікавий контент. Із часом портал розрісся, знищивши популярний Digg, та ставши, по суті, майданчиком для бесід, тобто форумом та іміджбордом. Посилання та їх обговорення залишаються важливою частиною платформи, але тільки частиною. Все частіше люди приходять сюди спілкуватися, втікши з потопаючих форумів і померших сайтів.

Reddit – справжній гігант, що стрімко набирає популярність з року в рік. На відміну від Facebook, "імміграції" російськомовного населення туди не сталося. Для більшості користувачів пострадянського інтернету соціальний новинний сайт залишається загадкою.

У лютому 2023 року Reddit став жертвою цілеспрямованої фішингової схеми, яка торкнулась внутрішніх документів, інформаційних панелей, кодів і контрактів, а також даних інформації про деяких рекламодавців, поточних і колишніх співробітників компанії.

Під час злому Reddit писав, що зловмисники намагалися отримати доступ до внутрішніх документів і даних, включно з контактною інформацією співробітників і рекламодавців. Водночас компанія стверджувала, що хакери не отримували доступу до даних користувачів, які не були публічними.

Зараз ви читаєте новину «Хакери зламали Reddit і вимагають $4,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути