пʼятниця, 08 лютого 2019 07:45

ГРУ отруїло "Новачком" постачальника зброї в Україну

Третій учасник замаху в Солсбері, що ховається під вигаданим ім'ям "Сергій В'ячеславович Федотов", був пов'язаний з отруєнням "Новачком" постачальника зброї в Україну.

Йдеться про замах на болгарського підприємця Омеляна Гебрева у квітні 2015 року, повідомляє The Insider.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок Скрипалів демонтують

Агентурне ім'я Федотов отримав у 2010 році і в наступні 8 років активно подорожував Європою та Середньою Азією. у 2014-му був, наприклад, у Празі, а потім в Британії - під час отруєння Скрипалів. Федотов також відвідував Болгарію, коли там отруїли Гебрева. Як встановила експертиза — речовиною класу "Новачок".

Автор: https://theins.ru
  Компанія болгарина Омеляна Гебрева поставляла зброю в Україну
Компанія болгарина Омеляна Гебрева поставляла зброю в Україну

24 квітня 2014 року "Федотов" прилетів з Москви в болгарське місто Бургас. Мав зворотний квиток на 30 квітня, але опинився у Стамбулі вже ввечері 28-го,звідки купив квиток до Москви. Раніше в цей день госпіталізували Омеляна Гебрева. Він утратив свідомість на прийомі, який він влаштовував в Софії. Приблизно в той же час погано себе відчули син Гебрева і один з топ-менеджерів компанії. Усі троє мали симптоми важкого отруєння.

Через місяць Гебрев вийшов з коми і його стан став поліпшуватися. Пізніше він розповів Bellingcat і The Insider, що в травні його стан знову різко погіршився і він знову потрапив до шпиталю. Зазначається, що в травні "Федотов" літав в Болгарію на три дні. Звідти повертався не замовленим рейсом, а зробивши гак через Сербію. На питання про те, чому він міг представляти інтерес для ГРУ, Гебрев відповів, що бачить лише два можливі мотиви: по-перше, його компанія поставляла зброю в Україну, а по-друге, Росія могла претендувати на збройовий завод, що знаходився під контролем його компанії.

Напередодні стало відомо, що третій агент російських спецслужб, пов'язаний з отруєнням Сергія Скрипаля в Солсбері, залишився в Британії після замаху.

Зараз ви читаєте новину «ГРУ отруїло "Новачком" постачальника зброї в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути