вівторок, 08 січня 2019 16:17

Будинок Скрипалів демонтують

Будинок Скрипалів демонтують
За словами керівниці місцевого департаменту охорони здоров'я Трейсі Дашкевич, ризик для здоров'я сусідів Скрипалів невисокий. Після реконструкції будинки використовуватимуть за призначенням. ФОТО: Бен Мітчелл

У британському Солсбері демонтують будинок та гараж російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки Юлії, на яких у березні скоїли замах російські спецслужби.

Територію очищуватимуть від слідів нервово-паралітичної речовини "Новічок", якою сім'ю отруїли. Заходи з очищення почалися 5 березня минулого року, але були перервані до Різдва. Роботи триватимуть 4 місяці, повідомив The Guardian, цитуючи на лист влади графства Вілтшир сусідам Скрипалів.

У перший місяць будівельники зведуть навколо будинку і гаража "герметичну раму", потім військові протягом двох тижнів демонтують, опечатають і вивезуть покрівлі з будинку й гаража. Зрештою встановлять нові дахи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ затримала прикордонника, який розповів про Петрова і Боширова

4 березня Сергія Скрипаля та його доньку Юлію спробували отруїти. На дверну ручку їхнього будинку співробітники Головного розвідувального управління Росії Анатолій Чепіга (псевдонім - Руслан Боширов) та Олександр Мішкін (Олександр Петров) нанесли речовину "Новічок". Контейнер з-під отрути, замаскований під флакон парфумів, укинули в скриньку для пожертв. Ним скористалася британка Дон Стерджесс і померла від отруєння. Внаслідок скандалу Британія вислала 23 співробітників посольства РФ, потім це зробили низки європейських країн на знак підтримки. Росія відповіла дзеркально. Зараз, за даними газети The Telegraph, Сергій та Юлія живуть на півдні Англії під наглядом лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Будинок Скрипалів демонтують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути