Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 11:47

Греція назвала умови в'їзду для українських туристів

Греція назвала умови в'їзду для українських туристів
Цьогоріч без ПЛР-тесту до Греції зможуть в'їжджати діти до 5 років. Фото: pixabay.com

З 14 травня Греція планує приймати українських туристів за планом відкриття кордонів для низки країн з-поза Шенгенської зони.

Для в'їзду в Грецію українці мають пред'явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою, розповів міністр туризму країни Харіс Теохаріс, пише Укрінформ. Зараз Греція розглядає можливість заміни ПЛР-тесту на експрес-тест на антиген.

"Ми чекаємо від української влади зразки таких сертифікатів, щоб ми могли перевіряти їх на кордонах. Ми прагнемо приймати також інші вакцини, не схвалені Європейським агентством з лікарських засобів", - сказав Теохаріс.

У грецьких аеропортах українців і туристів з інших країн вибірково тестуватимуть на Covid-19. Цьогоріч без ПЛР-тесту в Грецію зможуть в'їжджати діти до 5 років. Водночас урядовець зауважив, що остаточне рішення про відкриття кордонів Греція ухвалить у співпраці зі спеціалістами у галузі охорони здоров'я країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії шкільні уроки вирішили проводити на пляжі

Влада Греції продовжила обмеження на внутрішні авіарейси до 12 квітня, а на міжнародні - до 19 квітня, оскільки кількість нових випадків хвороби Covid-19 в країні й далі зростає.

Зараз ви читаєте новину «Греція назвала умови в'їзду для українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути