четвер, 02 вересня 2021 15:15

Голодні жителі крадуть дітей заради викупу за їжу

Голодні жителі крадуть дітей заради викупу за їжу
Фото чотирирічного голоду в КНДР в середині 1990-х / Daily Mail

Жителі КНДР, які голодують, викрадають дітей із багатих сімей і вимагають викупу, щоб поїсти.

За останні тижні зареєстрували щонайменше чотири викрадення дітей. Дефіцит їжі, ліків, пального та предметів першої необхідності посилився після того, як Пхеньян повністю закрив кордони в січні 2020-го, щоб запобігти проникненню Covid-19 у країну. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР закінчила будувати субмарину завважки 3 тис. т

Комуністичний режим побоювався, що застаріла й погано оснащена система охорони здоров'я не витримає, якщо коронавірус пошириться серед населення. Офіційно випадків хвороби в країні не зареєстровано. Але це, імовірно, брехня, тому що кордон із Китаєм у 1352 км часто перетинають контрабандисти.

Навіть диктатор Кім Чен Ин каже, що країна на межі катастрофи, порівнявши ситуацію із руйнівним чотирирічним голодом у середині 1990-х, який забрав до 3 млн життів.

Нещодавно були повідомлення про голод у віддалених районах КНДР, оскільки промисловість і сільське господарство значною мірою зупинилися через брак пального й запчастин. Також є повідомлення про крадіжки й серед погано нагодованих солдатів, що становлять основну частину армії. Цивільні також дедалі частіше вдаються до відчайдушних дій.

Минулого місяця 6-річна дівчинка зникла, граючись на березі річки біля будинку в округу Сонгчон на північ від Пхеньяна. Її викрав і взяв у заручники 30-річний чоловік. Він знав, що її сім'я забезпечена, і навіть дізнався номер мобільного телефону батьків. Він замкнув дитину в кімнаті у своєму будинку і зажадав викупу від батьків дівчинки. У перерахунку це $76. Однак поліція відстежила телефон, яким користувався чоловік. Його заарештувати. Дитину повернули батькам, а на викрадача чекає суд.

Аналогічний випадок трапився з 10-річним хлопчиком, що йшов дорогою в центральному округу Яндок. 40-річний чоловік на мотоциклі зупинився поряд зі дитиною і запропонував підвезти додому. Пізніше хлопчик зрозумів, що його викрадають. Зміг утекти й повідомити в поліцію. Чоловіка затримали.

Північна Корея могла перезапустити реактор у комплексі Йонбен, щоб виробляти плутоній для ядерної зброї. Про це заявило МАГАТЕ у звіті від 27 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Голодні жителі крадуть дітей заради викупу за їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути