Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2024 05:00

Глава Пентагону Остін передав свої обов'язки заступнику

Глава Пентагону Остін передав свої обов'язки заступнику
Заступник глави Пентагону Кетлін Хікс узяла на себе функції та обов'язки міністра оборони. Фото: EPA

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки (США) Ллойд Остін, який був госпіталізований у Вашингтоні через проблеми з сечовим міхуром, передав обов'язки свого офісу заступнику глави Пентагону Кетлін Хікс.

Про це заявив прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін знову потрапив до лікарні

Кетлін Хікс не вперше отримує від глави Пентагону повноваження через проблеми зі здоров'ям в Остіна. Так, на початку січня вона також отримала право діяти від імені свого шефа під час минулої госпіталізації міністра напередодні Нового року.

Остін у неділю був доставлений в Національний військово-медичний центр Волтера Ріда для лікування "симптомів, що вказують на невідкладну проблему з сечовим міхуром". Тоді повідомлялося, що глава Міноборони Штатів зберігає функції та обов'язки свого офісу.

"Секретар Остін прибув до шпиталю, маючи при собі нетаємні та секретні системи зв'язку, необхідні для виконання його обов'язків", - йшлося у заяві Райдера кілька годин тому.

Разом з тим у Пентагоні розповіли про те, що заступник секретаря "готовий узяти на себе функції та обов'язки міністра оборони, якщо це буде потрібно".

Кетлін Енн Холланд Хікс обіймає посаду заступника глави Міноборони Штатів з 2021 року. Вона є першою жінкою, затвердженою Сенатом на цій посаді та є жінкою найвищого рангу, яка зараз служить у МОУ США.

Раніше вона була першою заступницею міністра оборони з питань політики під час адміністрації Барака Обами. До 2020 року працювала американським науковим радником і радником з національної безпеки, старшим віце-президентом і директором програми міжнародної безпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень.

Зараз ви читаєте новину «Глава Пентагону Остін передав свої обов'язки заступнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути