неділя, 25 квітня 2021 14:01

Глава міноборони назвав відвід російських військ "димовою завісою"

Глава міноборони назвав відвід російських військ "димовою завісою"
Російська військова техніка в Воронежській області / Reuters

Міністр оборони Швеції Петер Хультквіст заявив, що відвід російських військ, які були сконцентровані на кордоні з Україною, є димовою завісою.

За його словами, Росія зберігає істотну свободу дій, бо залишає біля кордонів озброєння і може швидко перекинути туди особовий склад. Водночас, він додав, що залежно від своїх інтересів, Москва може підвищувати і знижувати рівень напруженості в регіоні. Про це пише ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон уважно спостерігає, чи відводить Росія війська від кордонів України

"Говорю про димову завісу. У разі залишення на місці обладнання і матеріальної частини створюється змога швидкого нарощування сил. Саме Росія проводить ці масштабні навчання, які створюють цю неймовірну напруженість. Тож Росія відповідальна за ескалацію. Впевнений, ескалація не закінчилася. Схоже, зараз її просто пом'якшують", - сказав Хультквіст.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив 22 квітня, що відвід військ відбудеться в період з 23 квітня по 1 травня. Він пояснив його успішним завершенням навчань.

Раніше група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team повідомила, що Росія залишає військову техніку 41-ї армії в розгорнутому польовому таборі під Воронежом разом з частинами, які постійно базуються біля кордону України та в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Глава міноборони назвав відвід російських військ "димовою завісою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути