субота, 24 квітня 2021 03:48

Пентагон уважно спостерігає, чи відводить Росія війська від кордонів України

Пентагон уважно спостерігає, чи відводить Росія війська від кордонів України
Росія стягнула війська до кордонів з Україною. Фото: Reuters

Військові Сполучених Штатів спостерігають за процесом відведення російських військ від українського кордону та з окупованого Криму.

"Занадто рано, щоб точно сказати, які сили виводяться і яке обладнання залишається", – сказав високопосадовець Пентагону на умовах анонімності, інформує Reuters.

Також чиновник заявив, що самого повідомлення Москви про відведення військ "недостатньо, щоб забезпечити нам комфорт". "Але я можу просто сказати вам, що ми спостерігаємо дуже, дуже уважно", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відведення російських військ: вистава завершена, актори йдуть додому" – експерт

РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула до окупованого Криму і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку, штурмовики Су-25СМЗ, кораблі Каспійської військової флотилії.

20 квітня Кулеба наголосив, що чисельність російських військ на кордонах з Україною через тиждень зросте до понад 120 тис. військовослужбовців.

22 квітня в окупованому Криму на нараді про підсумки дій російських військ під час раптових перевірок міністр оборони РФ Сергій Шойгу вирішив завершити раптову перевірку російських військ у Західному і Південному військових округах РФ біля кордонів України, у рамках якої проводилися навчання, оскільки "всі поставлені цілі досягнуті".

За його словами, Генеральному штабу, командувачам військ військових округів і повітряно-десантних військ доручено спланувати і приступити з 23 квітня до повернення військ до пунктів постійної дислокації, провести детальний аналіз і підбити підсумки раптової перевірки військ.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон уважно спостерігає, чи відводить Росія війська від кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути