середа, 26 вересня 2018 14:47

Голова МЗС Австрії прокоментувала візит Путіна на своє весілля

Голова МЗС Австрії прокоментувала візит Путіна на своє весілля
Голова МЗС Австрії Карін Кнайссль прокоментувала візит російського президента Путіна на своє весілля. Фото: stolica-s.su

Голова Міністерства закордонних справ Австрії Карін Кнайссль висловила протест на слова українського колеги Павла Клімкіна, який назвав запрошення Путіна на її весілля великою помилкою.

Глава українського МЗС висловив своє невдоволення на "приватній зустрічі", заявила вона в програмі DW Conflict Zone з Мішелем Фрідманом.

Чиновник звернула увагу, що, крім нього, ніхто із зовнішньополітичних відомств інших країн не коментував цей епізод із Путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тут був Гітлер - дослідники відкрили секретний нацистський бункер

Ведучий шоу зауважив, що Путін - партнер сирійського диктатора Башара Асада і в обох "руки в крові". На запитання, чи не мучили її докори сумління після танців з людиною, яка "утискає власне населення", Кнайссль відповіла:

"Ви мені вибачте, але в такому випадку, чи повинні ми тиснути руки уряду Китаю? Чи цілій низці урядів, як ви вважаєте?" - сказала вона.

Кнайссль наголосила, що розглядає Росію "як партнера в Сирії".
"І це не тільки моя позиція, ми обговорювали її в різних інстанціях. У тому числі й у Євросоюзі, що ми повинні працювати з Росією в Сирії", - наголосила дипломат.

18 серпня Путін був присутнім на весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайссль у Відні. Його візит у країні розкритикували.
Представник австрійського МЗС назвав його приїзд "особистим візитом на приватне свято, з якого не слід робити висновок про зміну зовнішньополітичної позиції Австрії".

Клімкін написав у Twitter, що не коментує світське життя, "але якщо МЗС Австрії змушене виправдовуватися, запевняючи у незмінності зовнішньополітичного курсу в світлі "приватного" візиту, то це вже цікава нова форма, яка викликає сумну посмішку".

Зараз ви читаєте новину «Голова МЗС Австрії прокоментувала візит Путіна на своє весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути