вівторок, 25 вересня 2018 14:21

Тут був Гітлер - дослідники відкрили секретний нацистський бункер
7

Дослідник Уоррен Теппер із Хемпшира, Англія, та його товариш Метт відкрили підземні тунелі нацистів у місті Дуйсбург, Німеччина. Вони ведуть до секретного підземного бункера. Тут німці випробовували нацистську зброю. Гітлер також їх відвідував, вважають дослідники підземель.

Чоловіки кажуть, що саме цей район Німеччини був притулком для нацистів під час бомбардувань союзними військами. Водночас це було місцем випробування зброї та зберігання боєприпасів, пише Mirror.

"На сьогодні це найбільші тунелі, які я досліджував. І це моє перше дослідження за межами Англії", - розповів Уоррен.

Натрапили на тунелі чоловіки випадково.

"Спочатку ми бачили просто порожні підземелля. Потім перелізли через дірку в стіні до іншої частини тунелів. Подорожуючи вглиб, почали знаходити цікаві речі та нарешті зрозуміли, де ми опинились", - розповів Уоренн.

Пройшовши тунелями, діггери опинились у бункері. Там знайшли 10-сантиметрові отвори в шматках металу і сліди від куль у куленепробивному склі. Вважають, що це сліди нападу американців.

"Спочатку ми не зрозуміли, на що натрапили. Аж поки не побачив метал із кульовими отворами. Тут все встало на свої місця. Я нарешті зрозумів, де саме ми знаходимось. Був схвильований, як дитина в кондитерській", - сказав дослідник.

Адольф Гітлер теж відвідував ці тунелі, вважають дослідники. Він цікавився технічними розробками зброї.

Дослідники відкрили нацистські тунелі під німецьким містом
Фото: mirror.co.uk
Дослідники відкрили нацистські тунелі під німецьким містом
Дослідники відкрили нацистські тунелі під німецьким містом
Дослідники відкрили нацистські тунелі під німецьким містом
Дослідники відкрили нацистські тунелі під німецьким містом

"Дірки від куль у металі свідчать, що в бункері стріляли з великих гармат. Страшно уявити, як це могло відбуватись під землею. Як витримували ці жахливі звуки ті, хто перебував у цей час під землею? Не хотів би я опинитись тут під час випробувань", - подовжив Уоренн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ленін виступив проти Гітлера на місцевих виборах

"Ми з Меттом думаємо, що у цих тунелях американці стріляли у німців під час війни. Союзні війська хотіли захопити їх, бо це відкрило б шлях до села Ахен. Саме там відбулася битва між американськими і німецькими військами в жовтні 1944-го", - кажуть дослідники.

В Австрії колекціонер Герхард Заунер знайшов перстень диктатора Адольфа Гітлера. Дослідник витратив на його пошук 60 років. Артефакт підняли з дна озера Топліца.

Зараз ви читаєте новину «Тут був Гітлер - дослідники відкрили секретний нацистський бункер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути