Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 18:38

Німеччина заблокує рахунки російських пропагандистів з RT

Німеччина заблокує рахунки російських пропагандистів з RT
Російський пропагандистський канал Russia Today / Reuters

Німецький Commerzbank повідомив про закриття рахунків і припинення усіх фінансових операцій для російського пропагандистського каналу Russia Today на території Німеччини з 31 травня цьогоріч.

У відповідь Москва обіцяє жорсткі заходи проти німецьких журналістів, які працюють у Росії, - заявила представниця МЗС Росії Марія Захарова. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиукраїнська пропаганда, а не свобода слова. Треш "112", ZIK і NewsOne показали в одному відео

"Сommerzbank без пояснення причин закриває рахунки RT, а близько 20 німецьких і міжнародних фінансових інституцій відмовили у співпраці. У нас є причини припускати, що проти RT в Німеччині відбувається кампанія, яка зводиться до фінансового ембарго", - заявила керівниця каналу в Німеччині Дінара Токтосунова.

У Russia Today також повідомили, що ці події - не перші ускладнення для роботи цього каналу в Німеччині, і не вперше проблеми стосуються саме фінансів.

США і ЄС 2 березня одночасно запровадили санкції щодо російських вищих чиновників, яких підозрюють у причетності до переслідувань російського опозиціонера Олексія Навального. Після отруєння влітку 2020-го Навальний лікувався саме у Німеччині, звідки повернувся в Росію 17 січня цьогоріч, де його одразу затримали і судили.

Після отруєння Навального риторика німецьких політиків щодо Росії змінилася. Як загалом щодо співпраці з Москвою, так і окремих проєктів, як то "Північний потік-2".

Також стало відомо, що німецькі спецслужби стежитимуть за праворадикальною партією "Альтернатива для Німеччини" через підозри в екстремізмі. Цю силу вважають націоналістичною, антимігрантською, антиєвропейською та проросійською. Вона виступає за тіснішу співпрацю з Москвою, скасування санкцій проти Кремля, а її представники регулярно відвідують РФ й анексований Крим.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина заблокує рахунки російських пропагандистів з RT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути