понеділок, 25 березня 2024 02:05

Франція оголосила найвищий рівень загрози національній безпеці

Франція оголосила найвищий рівень загрози національній безпеці
У Франції оголошено "надзвичайну ситуацію нападу". Фото: ЕРА

У Франції після теракту в Росії оголошено найвищий рівень Vigipirate – системи оповіщення національної безпеки – "надзвичайна ситуація нападу".

Після нападу у Красногірську президент Франції Еммануель Макрон скликав Раду оборони та національної безпеки. Про це повідомляє прем'єр-міністр Франції Габріель Атталя у соцмережі X.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ісламська держава" повідомила нові подробиці щодо теракту в Підмосков'ї

"Враховуючи, що Ісламська Держава взяла на себе відповідальність за напад, а також загрози нашій країні, ми вирішили підняти позицію Vigipirate до найвищого рівня: екстрений напад", - написав Атталь.

Vigipirate (акронім: пильність та захист об'єктів від ризику терористичних атак) - це система оповіщення національної безпеки Франції. Наразі вона має три рівні: "пильність", "підвищена безпека/ризик нападу", "надзвичайна ситуація нападу".

22 березня у місті Красногорськ Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина. Її вчинили озброєні чоловіки. За даними росіян, внаслідок атаки загинули понад 100 осіб.

Російські силовики заявили, що затримали чотирьох осіб, причетних до теракту. Російський диктатор Володимир Путін заявив, що нібито терористи хотіли втекти в Україну, де для них було підготовлено "вікно".

Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Зараз ви читаєте новину «Франція оголосила найвищий рівень загрози національній безпеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути