середа, 20 січня 2021 10:45

Forbes назвав найщедріших мільярдерів-філантропів

Forbes назвав найщедріших мільярдерів-філантропів
Серед 5-ти найщедріших американських мільярдерів з'явилася й колишня дружина засновника Amazon. Фото: Reuters

Експерти підрахували, скільки грошей найбагатші люди Америки жертвують на благодійність. Найщедрішим виявився медіамагнат Воррен Баффет, який пожертвував $42,8 млрд. Його загальний статок оцінюється у $88,8 млрд.

2010 року Баффет ініціював програму The Giving Pledge, якою закликав американських мільярдерів віддати хоча б половину майна на доброчинність. Сам Баффет обіцяє роздати 99% власного капіталу. Рейтинг з 25 найщедріших мільярдерів США опублікували на сайті видання Forbes.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд у Перу назвав винуватцями пандемії Сороса та Ґейтса

На 2-му місці розташувалися Білл і Мелінда Ґейтси. Їхній статок оцінюється у $120,7 млрд, тоді як загальна сума пожертвувань становить $29,8 млрд.

Джордж Сорос посів 3-тю сходинку рейтингу із загальною сумою пожертв у $16,6 млрд протягом життя. Суму його нинішнього статку оцінюють у $8,6 млрд. Фонди Сороса діють у багатьох країнах світу та приділяють увагу демократії й захисту прав виборців. Торік на ці напрямки він виділив $140 млн. Крім того, торік він направив $1,2 млрд на боротьбу з дискримінацією, захист прав людини і підтримку журналістики. Ще $37 млн Сорос пожертвував ​​на медичну допомогу нелегальним мігрантам у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбагатша жінка планети пожертвувала $6 млрд на благодійність за рік

Далі в рейтингу - колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, чий статок оцінюють у $54,9 млрд, а загальна сума пожертвувань становить $11,1 млрд. Серед 5 найщедріших американських мільярдерів опинилася й колишня дружина засновника Amazon Джеффа Безоса Маккензі Скотт, яка направила на благодійність понад $5,83 млрд.

Глава Facebook Марк Цукерберг із дружиною посіли 10-те місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск втратив статус найбагатшої людини у світі

Видання Forbes склало рейтинг найвисокооплачуваніших знаменитостей 2020 року. Його очолила американська модель Кайлі Дженнер.

Зараз ви читаєте новину «Forbes назвав найщедріших мільярдерів-філантропів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути