субота, 19 грудня 2020 07:00

Фільм "Титанік" коштував дорожче за сам корабель

Фільм "Титанік" коштував дорожче за сам корабель
Обкладинка фільму / Wikipedia

19 грудня 1997-го в кінотеатрах вийшла стрічка режисера Джеймса Кемерона "Титанік", що розповідає про океанський лайнер, який затонув під час першого плавання в 1912-му. У фільмі зіграли на тоді молоді зірки Леонардо ді Капріо і Кейт Вінслет. Фільм отримав 11 нагород "Оскар" і став одним із найкращих в історії кіно.

Кемерон, який написав сценарій, провів кілька місяців, досліджуючи історію лайнера. У 1995-му найняв 2 підводні апарати і провів серію занурень, щоб зняти внутрішні та зовнішні кадри на місці катастрофи. Велику частину судна зняли в студії, збудованій на замовлення режисера. 231-метрову копію корабля збудували і помістили в резервуар на 65 млн літрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леонардо Ді Капріо відзначає день народження. 6 знакових ролей оскароносного актора

Прагнення Кемерона точно розповісти історію було масштабним. Проект коштував понад $200 млн, що зробило його одним із найдорожчих в історії кіно. Натомість зібрав у світовому прокаті майже $2,2 млрд.

Фільм обійшовся дорожче, ніж сам лайнер "Титанік". Будівництво корабля на гроші 1997-го коштувало приблизно $160 млн. Більшість декорацій на лайнері, від килимів до люстр, відтворили під наглядом компаній, які оснащували справжнє судно.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Титанік" коштував дорожче за сам корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути