Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2020 15:42

Леонардо Ді Капріо відзначає день народження. 6 знакових ролей оскароносного актора

Леонардо Ді Капріо відзначає день народження. 6 знакових ролей оскароносного актора
Його фільмографія набагато більша, ніж може подумати глядач. Фото: кадр з фільму "Великий Гетсбі"

11 листопада голлівудському актору Леонардо Ді Капріо виповнюється 46 років.

Більшість пам'ятає Ді Капріо завдяки ролі Джека Довсона у фільмі "Титанік". Та його фільмографія набагато більша, ніж може подумати глядач. Про це пише Сьогодні. Lifestyle.

Пропонуємо згадати 6 дивовижних ролей оскароносного актора.

"Що турбує Гілберта Грейпа" (1993)

За роль у цьому фільмі Ді Капріо номінувався на премію "Оскар" як актор 2-го плану. Він зіграв Арні, розумово відсталого брата Гілберта. Картина мала успіх у критиків.

"Острів проклятих" (2010)

Сюжет фільму настільки заплутаний, що глядачі одразу не можуть зрозуміти, де ж істина. Ді Капріо зіграв маршала США Тедді Деніелса, який прямує до Ешкліффської лікарні для душевнохворих злочинців на острів Шаттер. Він має розслідувати справу про зникнення одного з пацієнтів.

"Джанго звільнений" (2012)

Вперше Лео грає лиходія - чарівного й одночасно жорстокого рабовласника Келвіна Кенді. Сюжет фільму: дії відбуваються 1858 року. Двоє братів-работоргівців женуть куплених ними на аукціоні 5 чорношкірих рабів-чоловіків на далекий південь. Серед рабів опиняється Джанго (Джеймі Фокс), який у покарання за втечу був висічений батогом і проданий на аукціоні окремо від його коханої Брунхільди (Керрі Вашингтон).

"Великий Гетсбі" (2013)

В екранізації однойменного роману Френсіса Скотта Фіцджеральда Ді Капріо зіграв головного героя Джея Гетсбі. Історію про великого Гетсбі розповідає його друг Нік Керравей.

"Вовк з Волл-Стріт" (2013)

За роботу над цим фільмом Ді Капріо вкотре номінували на "Оскар". Дія фільму починається 1987 року. Джордан Белфорт, якого зіграв Леонардо Ді Капріо, стає брокером в успішному інвестиційному банку. Його бос, Марк Ханна, якого зіграв Меттью Макконагі, радить йому починати розпусний спосіб життя і вживати кокаїн. Незабаром банк закривається після раптового обвалу індексу Доу-Джонса.

"Той, що вижив" (2015)

Лео виконав роль траппера Г'ю Гласса, який на початку XIX ст. був кинутий вмирати в диких місцях на північному заході США. Чоловік зміг вижити попри серйозні травми. Саме ця роль принесла актору довгоочікуваний "Оскар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заміна Джонні Деппа в "Фантастичних звірях": хто тепер фаворит режисера

4 листопада актор Меттью Макконагі відзначав 51-річчя. Його знають не лише як актора, а й як режисера, сценариста, продюсера, люблячого чоловіка й батька.

Зараз ви читаєте новину «Леонардо Ді Капріо відзначає день народження. 6 знакових ролей оскароносного актора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути