пʼятниця, 18 травня 2018 19:15

Фальшивий доктор наук, фігурант секс-скандалу та відповідальні за Крим увійдуть до російського уряду

Автор: Радіо Свобода
  Російський карикатурист Сергій Йолкін висміяв призначення старих політиків в уряді Дмитра Медведєва. На фото - міністр оборони РФ Сергій Шойгу і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв
Російський карикатурист Сергій Йолкін висміяв призначення старих політиків в уряді Дмитра Медведєва. На фото - міністр оборони РФ Сергій Шойгу і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв

Фальшиві науковці, фігуранти секс-скандалів, браконьєри, корупціонери та куратори будівництва Керченського мосту — далеко не повний перелік "досягнень" політиків, які увійшли до нового уряду Дмитра Медведєва. Список кандидатів прем'єр-міністр озвучив на зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним.

Міністром культури залишиться автор фальшивої докторської дисертації Володимир Мединський.

2011-го написав дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук за темою "Проблеми об'єктивності у висвітленні російської історії другої половини XV—XVII ст". Її оформив у Російському державному соціальному університеті. Заклад відомий тим, що там захищають фальшиві ненаукові дисертації. Також редакція журналу "Актуальна історія" звинуватила його у плагіаті. Пізніше заявив, що його кандидатська робота носить не науковий, а науково-популярний характер.

Кандидатська робота не носить наукового характеру

Посаду міністра торгівлі і промисловості знову посяде Денис Мантуров. Його журналісти з "Радио Свобода" знають за нездійсненними обіцянками у технологічному секторі.

2016 року він презентував прем'єр-міністру Медведєву магістральний літак ХХІ ст. - МС 21. Обіцяв, що новітня розробка стане конкурентом Boeing. Насправді літак є допрацьованим проектом Як-242, спроектованого у 1980 роках. Замість діючого апарата урядовець показав стендову модель, яка не пройшла випробування та сертифікацію. 2012-го така ж історія сталася із літаком Іл-76МД-90А. Він виявився модернізованим радянським "Іл-76".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через стару ЦВК Порошенко намагається втриматися при владі - Гайдай

Максим Топілін збереже пост міністра праці і соцзахисту. Він пропонував податок на безробітних.

2016 Топілін пропонував збирати з безробітних росіян по 20 тис. рублів (8,4 тис. грн) на рік. Того ж року заявив, що бідних пенсіонерів у Росії формально нема. Серед бідних в основному — "бюджетники" і родини з дітьми.

Бідних пенсіонерів у Росії формально нема

Вероніка Скворцова знову очолить Міністерство охорони здоров'я.

Вона лікар у п'ятому поколінні. Почала реформу - "оптимізацію" медицини, яка привела до скорочення числа лікарень, поліклінік, профільних фахівців, кажуть журналісти видання Версія.ру. 2014 року Скворцова офіційно заявила, що у всіх бідах лікарень винна не вона і її міністерство, а головні лікарі закладів. Мовляв, не можуть налагодити стосунки з персоналом. 2016 року її особиста охорона заламала руку журналістці в окупованому Севастополі.

Максим Орєшкін залишиться міністром економічного розвитку,

2018-го Орєшкін змінив Олексія Улюкаєва — той взяв хабар від голови Роснєфті Сергія Сєчина. У грудні минулого року він призначив свою коханку Юлію Алферову помічницею. Це спричинило скандал в російській пресі. Жінка не має досвіду у політиці, займалася бізнесом. Викладала в інтернет фото, де її кішка їсть чорну ікру з банки.

Помічниця міністра опублікувала фото, як її кішка їсть чорну ікру

Антон Силуанов зберіг посаду міністра фінансів і став першим віце-прем'єром.

Силуанов відповідає, серед іншого, за виплату пенсій. Росія є однією з найгірших у світі країн для пенсіонерів. Гірші від неї - Бразилія, Греція та Індія, згідно з результатами Глобального пенсійного індексу 2017 року. Міністр пропонує поліпшити ситуацію, запровадивши індивідуальну накопичувальну систему.

Направив Путіну лист про створення російської криптовалюти

Взимку цьогоріч він направив Путіну лист про перспективи створення російської криптовалюти і запропонував створити "банк проти санкцій". Він буде обслуговувати держоборонзамовлення. Також Міністерство фінансів Росії безпосередньо компенсує Чечні всі витрати регіону. Цим фінансування республіки Ічкерія відрізняється від решти країни.

МНС Росії очолить Євген Зінічев – колишній охоронець президента Путіна, в.о. глави Калінінградської області, колишній заступнику директора ФСБ. На посаді губернатора він пробув 2 місяці і встиг дати дуже коротке інтерв'ю — 49 секунд.

Відповідав за підготовку автодорожньої частини Керченського мосту

Євген Дітріх став новим міністром транспорту. Відповідав за підготовку автодорожньої частини Керченського мосту, повідомляє РБК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стабільність досягнуто": Путіна пропонують лишити в кріслі на три терміни поспіль

Дмитро Кобилкін став новим міністром природних ресурсів та екології. У 2010-х двічі ставав найефективнішим губернатором (керував Пуровським районом Ямало-Ненецького автономного округу) на думку "Фонду розвитку громадянського суспільства". Потім побудував резиденцію під виглядом готельного комплексу і закупив для неї унітази по 18 мільйонів рублів ($290 тис.), стверджувала "Новая газета". Також був помічений у браконьєрстві.

Купив для резиденції унітази за $290 тис.

На посаду глави нового міністерства науки і вищої освіти призначили Михайла Котюкова. Також у Росії відкрилося міністерство освіти. Медведєв запропонував очолити його Ользі Васильєвій. Главу МЗС Сергія Лаврова і міністра оборони Сергія Шойгу перепризначать.

Віце-прем'єрами стали:

Дмитро Козак займеться промисловістю та енергетикою. З 2014-го курував питання, пов'язані із Донбасом та Кримом. Був одним із перших, хто потрапив під санкції ЄС. Його прізвище опинилося у списку наприкінці квітня 2014 року разом з заступниками голови Держдуми Сергієм Невєровим і Людмилою Швецовою, начальником Генштабу Збройних сил Росії Валерієм Герасимовим. Європа пригрозила заморозити банківські рахунки фігурантам списку. Потім потрапив до "кремлівської доповіді".

Крим треба перетворити у Монако

"Санкції — це тупиковий шлях", - вважає Козак.

Заявив, що Крим треба перетворити у Монако, але для цього — привабити інвесторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель приїжджає в Сочі на "газові" переговори з Путіним

Юрій Борисов став новим заступником міністра оборони та віце-прем'єром оборонно-промислового комплексу. Кадровий військовий з вищою математичною освітою. За 2016 рік задекларував найвищий дохід серед федеральних чиновників - 16,7 млн руб. ($270 тис.).

Задекларував найвищий дохід серед федеральних чиновників - $270 тис.

Віталій Мутко відповідатиме за будівництво і регіональну політику. До 2016-го очолював міністерство спорту в Росії. Під час Олімпіади в Сочі він вимагав зіпсувати допінгові проби сечі українського спортсмена, аби переміг росіянин. У квітні цього року закликав росіян лікуватися сечею. Екс-глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков розповів, що Мутко вимагав проколоти пробірку

Першим заступником керівника апарату уряду призначать Сергія Приходька — він "засвітився" у розслідування фонду Олексія Навального. Разом з повією Настею Рибкою та олігархом Олегом Дерипаскою відпочивав на яхті.

8 травня Держдума Росії проголосувала за те, щоб Дмитро Медведєв став прем'єр-міністром країни. "За" висловилися 374 членів парламенту, "проти" - 56. Під час засідання Думи проти кандидатури Медведєва виступили дві фракції - КПРФ і "Справедлива Росія". Пізніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про призначення Медведєва главою уряду.

Зараз ви читаєте новину «Фальшивий доктор наук, фігурант секс-скандалу та відповідальні за Крим увійдуть до російського уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути