пʼятниця, 18 травня 2018 18:45

Через стару ЦВК Порошенко намагається втриматися при владі - Гайдай

Через стару ЦВК Порошенко намагається втриматися при владі - Гайдай
Голосування за обрання нового складу ЦВК знову відклали у Верховній Раді. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко затягує оновлення складу Центральної виборчої комісії. Таким чином намагається залишитись при владі всупереч законодавству. Про цеGazeta.ua розказав політтехнолог Сергій Гайдай.

17 травня Верховна Рада не проголосувала за оновлення ЦВК. Це питання спікер парламенту пообіцяв винести на розгляд, але з порядку денного пункт зник.

"ЦВК всупереч закону не поміняла свої членів. Те, що відбувається в комісії, означає тільки одне — ініціатором затягування є президент Петро Порошенко. Це інструмент для збереження влади. Згідно з рейтингами, президент не проходить навіть до другого туру, не те що на другий термін. Можливість керувати Центрвиборчкомом, яка відповідає за підрахунок голосів, визнання голосувань недійсними, має допомогти залишитись при владі.

Нам потрібна ЦВК, яка не залежить від влади. Має формуватись без квот президента. Громадяни мають обирати комісію як незалежний виборчий орган. Має бути незалежний бюджет. Будь-яке втручання влади у процес виборів потрібно заборонити. Цього не відбувається. Комісія все ще залежить від існуючої влади, від партій, які беруть участь в їїо створенні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник президента тицьнула на сили, які гальмують оновлення ЦВК

Голоси рахують близько трьох тижнів, бо займаються фальсифікацією.

"Чому у нас рахують голоси три тижні? Їх фальшують. Результат виборів повинен бути відомим на другій хвилині. Існують технології, які передбачають підрахунок голосів не після виборів, а під час процесу. У ЦВК не пустять нових людей. Президент вже передбачив керованого голову. За конкурсом пройшли люди, які залежні від Банкової".

16 травня спікер Андрій Парубій провів нараду з керівниками парламентських фракцій і груп з питання оновлення ЦВК. Він висловлював переконання, що 17 травня парламент візьметься за це питання.

Рада мала розглянути питання оновлення складу Центрвиборчкому 19 квітня. Однак нардепи не зробили цього, бо за словами представника президента в парламенті Ірини Луценко "зал видохся".

Зараз ви читаєте новину «Через стару ЦВК Порошенко намагається втриматися при владі - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути