середа, 23 травня 2018 14:54

Facebook встановлює жорсткіші правила розміщення політичної реклами

Facebook встановлює жорсткіші правила розміщення політичної реклами
Перед публікацією політичних оголошень користувачі Facebook мають надати особисту інформацію. Фото: time.com

Перед публікацією політичних оголошень користувачі Facebook у США повинні будуть надати останні цифри номера соціального страхування і фотографію посвідчення, виданого урядом.

Нові правила ввели через спроби проросійських тролів вплинути на президентські вибори в США 2016 року, повідомляє CNN.

Соціальна мережа тепер вимагає в усіх охочих опублікувати оголошення, пов'язані з політичними кампаніями, цивільними правами, імміграцією, зброєю, економікою та іншими питаннями, довести, що вони насправді знаходяться в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Користувачів Twitter просять змінити паролі

Окрім номера соціального страхування та посвідчення користувачам, що бажають публікувати рекламу, необхідно буде надати поштову адресу США. Після того, як Facebook перевірить отриману інформацію, компанія відправить код на вказану адресу, який дозволить публікувати рекламу. Після перевірки інформація буде видалена.

Соцмережа зазначає, що в опублікованих оголошеннях будуть вказані джерела їхнього фінансування. Вся подібна реклама зберігатиметься в особливому архіві.

В Google планують ввести правило, яке дозволить досягти більшої прозорості при розміщенні політичної реклами. За словами віце-президента Google з юридичних питань Кента Уокера, під час подачі передвиборних оголошень на американській території замовник повинен надати документ, який свідчить, що у нього є законне право на проживання в США.

З оголошення також має бути відомо, хто його оплатив. Це виключить можливість маніпуляцій та поширення помилкових новин.

Зараз ви читаєте новину «Facebook встановлює жорсткіші правила розміщення політичної реклами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути