вівторок, 31 жовтня 2017 08:20

Facebook, Twitter та Google опублікували доповідь про втручання Росії у вибори в США

Facebook, Twitter та Google опублікували доповідь про втручання Росії у вибори в США
Компанії Facebook, Twitter і Alphabet (власник Google) надали інформацію про користувачів з Росії, які опублікували записи, що пов'язані з виборами президента Сполучених Штатів Америки. Фото: business2community.com

Компанії Facebook, Twitter і Alphabet (власник Google) надали інформацію про користувачів з Росії, які опублікували записи, що пов'язані з виборами президента Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політтехнолог Трампа та Януковича здався ФБР

За інформацією Facebook, певна група російських користувачів опублікувала понад 80 тис. записів на політичні теми протягом 2 років під час і після президентських виборів у США 2016 року.

Підкреслюється, що потенційна група охоплення складає близько 126 млн осіб.

У компанії Facebook переконані, що записи, які можуть бути пов'язані з російськими джерелами, є "просто неприйнятними". За інформацією компанії, в жовтні 2016 року майже 6 млн фейкових облікових записів було деактивовано.

У компанії Twitter заявили, що автоматичні сторінки, пов'язані з Росією, відправили 1,4 млн твітів під час передвиборної кампанії 2016 року. А це складає близько 0,74% всіх твітів про американські вибори. Відомо, що Twitter заморозив понад 2750 облікових записів та вже навіть повідомив представникам Конгресу адреси заблокованих сторінок.

Представники холдингу Alphabet, власником якого є Google, заявили, що знайшли "деякі докази" зловживань платформами Google з боку проурядових російських груп. Проте запевняють - їхня активність була "обмеженою". Повідомляється, що під час передвиборної кампанії в США з двох облікових записів було витрачено $4,7 тис. на рекламу.

Також Google виявив 18 каналів на відеохостингу Youtube, які могли підтримуватися російськими агентами. На цих каналах було розміщено 1108 відеозаписів , що сумарно тривали 43 год, а загальна кількість переглядів сягала приблизно 310 тис. Наразі всі ці канали заморожені.

Американський президент Дональд Трамп вибухнув гнівними твітами після чергових звинувачень у контактах з Кремлем.

Зараз ви читаєте новину «Facebook, Twitter та Google опублікували доповідь про втручання Росії у вибори в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути