Ексклюзиви
понеділок, 30 жовтня 2017 16:28

Політтехнолог Трампа та Януковича здався ФБР

Політтехнолог Трампа та Януковича здався ФБР
Пол Манафорт стверджує, що віддався в руки правосуддя добровільно. Фото: The Guardian

Соратника Трампа, колишнього політтехнолога Віктора Януковича Пола Манафорта "федерали" звинувачують у 12 злочинах, зокрема у змові проти влади США.

Про це повідомляє ВВС.

Голові виборчого штабу Дональда Трампа також інкримінують відмивання грошей, отриманих за кордоном, неправдиві заяви та сім випадків замовчування про рахунки в іноземних банках.

Манафорт оголосив, що самостійно віддається в руки правосуддя, повідомило The Guardian. Він, його адвокат та його молодший бізнес-партнер Рік Гейтс прибули до ФБР у Вашингтоні зранку 30 жовтня.

BBC стверджує, що "федерали" наказали Манафорту здатися. Той підкорився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Полювання на відьом" - Трамп відреагував на перші конкретні звинувачення

Манафорт обертається в політичних колах тривалий час. Він допоміг Джеральду Форду обійти на президентських виборах Рональда Рейгана 1976 року, а 1980-го працював на останнього і привів його до перемоги.

Манафорт має бізнес-зв'язки з українськими олігархами. Відповідав за успішну президентську кампанію Віктора Януковича. Саме завдяки американському політтехнологу Янукович відійшов від "радянського" зразка реклами та почав з'являтися на гарних сонячних алеях, говорять експерти.

Прокурор США Роберт Мюллер, що веде справу втручання Росії у президенські вибори США, зробив перші обвинувачення. Кількість фігурантів та їхні імена поки що не називають. Прокурор Мюллер підозрює штаб Дональда Трампа у можливій змові з РФ. Також припускає, що Трамп може не дотримуватись правосуддя та перешкоджати розслідуванню. Фінансові зв'язки президента США, його соратників з Росією активно вивчають.

Зараз ви читаєте новину «Політтехнолог Трампа та Януковича здався ФБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути