понеділок, 05 вересня 2016 20:52

Європарламент підтримав безвізовий режим для Грузії

Європарламент підтримав безвізовий режим для Грузії

Комітет громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ Європарламенту підтримав законодавчу ініціативу про надання Грузії візової лібералізації з ЄС. За ініціативу проголосували 44 члени комітету, проти - 5.

Про це повідомляє "Грузія Online".

Після голосування в комітеті, питання надання Грузії безвізового режиму, з проходженням певних дискусій, винесуть на пленарне засідання Європарламенту.

"У разі затвердження ініціативи Європарламентом, Єврокомісія звернеться з рекомендацією до Ради ЄС та Європейського парламенту про надання безвізового режиму для громадян Грузії для поїздки в зону Шенгену, після чого буде прийнято дане рішення країнами-членами ЄС", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко у Вінниці розповів, коли буде безвізовий режим

У разі позитивного рішення щодо надання безвізового режиму для Грузії, в єврорегуляцію №539/2001 внесуть поправку і громадянам Грузії дозволять без віз відвідувати країни Шенгенської зони (плюс 4-країни кандидати: Румунію, Болгарію, Хорватію та Кіпр).

Нагадаємо, сьогодні у комітеті Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ пройдуть другі слухання щодо скасування візових вимог для українських громадян.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент підтримав безвізовий режим для Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути