неділя, 25 жовтня 2020 04:57

Європа якомога швидше повинна позбутися від ісламофобії – Ердоган

Європа якомога швидше повинна позбутися від ісламофобії – Ердоган
Також Ердоган звинуватив європейські країни в "фашистському менталітеті" і лицемірстві . Фото: Reuters

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Європа наближає свій кінець через ісламофобії. З такою заявою він виступив у місті Кайсері.

Коментуючи операцію німецьких силовиків в мечеті Мевляна в Берліні під час намазу, політик наголосив, що Європа фактично готує свій власний кінець, виступаючи проти мусульман. Про це пише агентство Anadolu.

"Європа повинна якомога швидше позбутися від цієї хвороби - ісламофобії, інакше вона обвалить всю Європу зсередини", - зауважив Ердоган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина готова надати військову підтримку Азербайджану

За його словами, рейд на мечеть в Німеччині за участю сотень поліцейських не може бути пояснений "ні міркуваннями безпеки, ні будь-якою іншою причиною, крім як ісламофобією".

Також Ердоган звинуватив європейські країни в "фашистському менталітеті" і лицемірстві, згадавши карикатури на пророка Мухаммеда у французькому журналі Charlie Hebdo.

Турецький лідер заявив, що Анкара докладе будь-які зусилля, щоб шість мільйонів турецьких громадян і все мусульманське співтовариство в Європі могли жити в мирі.

Україна разом із турецькою компанією Bayraktar готується почати виробляти безпілотники. Турецька сторона готова зробити інвестицію.

Зараз ви читаєте новину «Європа якомога швидше повинна позбутися від ісламофобії – Ердоган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути