Ексклюзиви
неділя, 15 квітня 2018 06:07

"Це ніби розкішна відпустка" - пенсіонер задоволений умовами у швейцарській в'язниці

"Це ніби розкішна відпустка" - пенсіонер задоволений умовами у швейцарській в'язниці
В'язниця кантону Фрауенленд. Чоловік невдоволений надто розкішними умовами тримання під вартою у ній. Фото:20min.ch

75-річний швейцарський пенсіонер опинився у місцевій в'язниці і після того заявив, що вона схожа на розкішний курорт.

"Я пішов на пенсію і у мене був час сісти у камеру", - говорить чоловік. Він завинив 700 швейцарських франків - близько 590 євро. Мав вибір - заплатити штраф чи вирушити за ґрати. Обрав останнє, розповідає Bild.

Чоловіка посадили до в'язниці у місцевому кантоні Фрауенфельд. Ніхто з родичів не був проти, говорить він. Відсидів по одному дню за кожні 100 франків.

"Мені справді дуже сподобався цей тиждень. Не треба було готувати, турбуватися про щось. Перебування у в'янизці - ніби відпустка у готельному номері. Прекрасне обслуговування, гарне харчування та ліжко як вдома. В окремій камері був телевізор. Якшо я не дивися його, то читав газету чи розгадував судоку", - пригадує пенсіонер.

У будь-який час дозволяло палити. Охоронці були дружніми, говорить.

Він не шкодує про своє перебування за ґратами. "Я б знову пішов туди у будь-який час", - говорить.

Під час перебування у в'язниці він обдумав кримінальну систему у Швейцарії.

"Я вважаю, що таке ставлення до злочинків є абсолютно безпідставним. Необхідно встановити різні стандарти. Убивцям одягати кайдани на ноги. А дрібних правопорушників зобов'язати виконувати якусь дрібну соціально важливу роботу. Наприклад, збір сміття", - говорить пенсіонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 млн євро або тюрма - суд висунув ультиматум Роналду

Під час ранкової прогулянки він зустрівся з двома іншими в'язнями, включаючи злодія, чоловіка, який перевищив швидкість, та контрабандиста наркотиків.

"Я розумію, що у Фрауенфельді немає серйозних злочинців. Тим не менш, треба замислитися, чи може перебування у в'язниці дійсно вважатися покаранням сьогодні. Врешті-решт, кожен день утримання їх обходиться державі дуже дорого", - підсумовує пенсіонер.

Макіївську колонію у ДНР вважають однією із найстрашніших тюрем. Там можуть катувати й вбивати за те, що не погодився віддати бойовикам свій бізнес.

"Суди, слідства - все це відбувається десь в іншій реальності. Адвокатів немає, точніше, вони є, але так, про людське око. Ув'язнені просять перевести їх на зони в Україні. У камерах і СІЗО повно політичних, хоча насправді - це власники бізнесу, які не згодні на його "віджимання", - розповідає мешканець Макіївки Олег.

Зараз ви читаєте новину «"Це ніби розкішна відпустка" - пенсіонер задоволений умовами у швейцарській в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути