четвер, 18 листопада 2021 18:36

Естонія проводить непланові навчання біля кордону з Росією

Естонія проводить непланові навчання біля кордону з Росією
Уряд Естонії викликав 1700 солдатів запасу на непланові навчання / Getty Images

У середу, 17 листопада, уряд Естонії викликав 1700 солдатів запасу на непланові навчання, які включатимуть встановлення загородження з колючого дроту вздовж 40 км кордонів з Росією, оскільки міграційна криза у сусідній Білорусі триває.

ЄС обвинуватив Білорусь у тому, що звезла тисячі мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, і підштовхувала їх до перетину кордону з Польщею, Литвою та Латвією, які є членами ЄС та НАТО. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз або смерть: ситуація з мігрантами на білорусько-польському кордоні різко загострилася

Сусіди Білорусі по ЄС попередили, що криза може призвести до військового зіткнення. Польща та Литва оголосили надзвичайний стан та розмістили війська поблизу своїх кордонів.

Естонія має схожу історію з Литвою та Латвією, хоча вона не має кордону з Білоруссю. За заявою уряду країни, екстрені навчання триватимуть до 25 листопада та мають перевірити оперативність реагування армії.

Солдати запасу допоможуть прокласти 40 км колючого дроту вздовж кордону з Росією, де ризики незаконного перетину найвищі, йдеться у заяві естонської поліції та прикордонної служби. Весь кордон між двома країнами – майже 300 км.

"Те, що відбувається у Польщі, Литві та Латвії, також потребує зміцнення прикордонної інфраструктури Естонії", - сказав глава поліції та прикордонної служби Ельмар Вахер.

Збройні сили НАТО мають бути готовими до війни з Росією після нещодавньої напруженості у Східній Європі, вважає головнокомандувач збройних сил Великої Британії Нік Картер.

Зараз ви читаєте новину «Естонія проводить непланові навчання біля кордону з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути