Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 13:39

ЄС збирається реформувати Всесвітню організацію охорони здоров'я

ЄС збирається реформувати Всесвітню організацію охорони здоров'я
ЄС визнає за ВООЗ ключову роль у боротьбі з кризами у сфері охорони здоров'я попри наявні недоліки організації. Фото: Pixabay

Пакет пропозицій щодо реформування Всесвітньої організації охорони здоров'я підготував Європейський Союз.

Зміни передбачають підвищення прозорості механізму співробітництва з країнами-членами, пише агентство Reuters.

Текст документа склав уряд Німеччини після консультацій із представниками інших країн - членів Євросоюзу на тлі критики на адресу Китаю за недостатню прозорість запропонованих ВООЗ даних на самому початку пандемії Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ назвали єдині ефективні ліки від Covid-19

У пропозиціях на кілька місяців розрахували "план з усунення недоліків ВООЗ, пов'язаних з фінансуванням, управлінням та юридичними повноваженнями". Пакет заходів передбачає забезпечення швидкого обміну між державами-членами інформацією про надзвичайні ситуації в області охорони здоров'я. Детальнішого опису заходів, які вимагають від ВООЗ, агентство не надає.

ЄС визнає за ВООЗ ключову роль у боротьбі з кризами у сфері охорони здоров'я попри наявні недоліки організації. Втім міністри охорони здоров'я країн ЄС повинні обговорити проєкт документа в форматі відеоконференції наступногоу тижня. Очікується, що пізніше його буде представлено на асамблеї ВООЗ, яка відбудеться в середині листопада.

Китай "дорого заплатить" за поширення коронавірусу. Таке відеозвернення записав президент США Дональд Трамп і опублікував його у Twitter. За його словами, американцям безкоштовно даватимуть ліки від коронавірусу в лікарнях - щоб вони отримали таке ж лікування, як президент.

Зараз ви читаєте новину «ЄС збирається реформувати Всесвітню організацію охорони здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути