четвер, 13 вересня 2018 07:58

ЄС не переводитиме годинники

ЄС не переводитиме годинники
Європейський союз в 2019 році перейде на літній час і скасує сезонне переведення годинників. Фото - Новое время

Європейський союз 2019 року перейде на літній час і скасує сезонне переведення годинників. Про це йдеться в оприлюдненому 12 вересня плані Єврокомісії.

План передбачає, що переведення годинників скасують у всіх країнах союзу одночасно. Втім, у Єврокомісії висловили думку, що кожна країна ЄС може прийняти рішення про переведення годинника виходячи з власних інтересів.

Також вважають, що буде правильно, якщо країни-сусіди приймуть однакове рішення щодо переходу на зимовий час, щоб забезпечити належне функціонування внутрішнього ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може скасувати переведення годинників

Останнє обов'язкове переведення годинників відбудеться в ЄС 31 березня 2019-го. Ця дата фактично є крайньою для країн ЄС щодо прийняття рішення про подальшу долю переведення годинників.

Ті, хто вирішать залишитися на зимовому часі, зможуть в останній раз перевести годинник 27 жовтня 2019 року. Після чого в ЄС буде остаточно скасовано переведення годинників.
Запропонований план повинні схвалити в Європарламенті та Раді ЄС.

1996-го Європейська економічна комісія ООН рекомендувала переходити на зимовий час в останню неділю жовтня. 110 держав переходять на літній час. Це всі європейські країни, крім Росії. А також США, Канада, Ізраїль, Мексика. В екваторіальних широтах таке переведення не має сенсу.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не переводитиме годинники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути