середа, 13 вересня 2023 06:48

ЄС хоче скасувати санкції проти деяких російських бізнесменів ‒ Reuters

ЄС хоче скасувати санкції проти деяких російських бізнесменів ‒ Reuters
Євросоюз має намір скасувати санкції проти трьох російських бізнесменів. Фото: ukrinform.ua

Європейський Союз має намір скасувати санкції проти трьох російських бізнесменів, яких переслідують через повномасштабну агресію РФ проти України.

Обмеження мають закінчитися цього тижня. Про це повідомляє Reuters.

За даними дипломатичних джерел агентства, до трійки, яку мають намір виключити зі списку санкцій, входять російський бізнесмен Григорій Березкін, мільярдер Фархад Ахмедов та колишній глава російської компанії електронної комерції Ozon Олександр Шульгін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина продовжує купувати російську нафту

Згідно з офіційним списком санкцій ЄС, Ахмедов задіяний у російському нафтогазовому секторі, а Березкін, близький до диктатора Володимира Путіна, задіяний у ряді секторів, включаючи ЗМІ, інфраструктуру та енергетику.

Стверджується, що із "чорного списку" також виключать російського воєначальника Георгія Шуваєва, який помер минулого року.

Одне з чотирьох джерел агентства заявило, що списки були визнані юридично слабкими, а це означає, що "ЄС не був упевнений, що вони стануть перед судом, якщо їх оскаржать".

Сполучені Штати Америки уважно стежитимуть за результатами зустрічі диктаторів Російської Федерації Володимира Путіна та Північної Кореї Кім Чен Ином.

У разі погодження постачань зброї для війни проти України Вашингтон готовий без вагань накласти на ці держави нові санкції, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Зараз ви читаєте новину «ЄС хоче скасувати санкції проти деяких російських бізнесменів ‒ Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути