вівторок, 12 вересня 2023 06:34

Спецтема: Війна Росії проти України

США попередили КНДР і РФ про нові санкції у разі передачі зброї

США попередили КНДР і РФ про нові санкції у разі передачі зброї
У США пригрозили новими санкціями КНДР і РФ. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки уважно стежитимуть за результатами зустрічі диктаторів Російської Федерації Володимира Путіна та Північної Кореї Кім Чен Ином.

У разі погодження постачань зброї для війни проти України Вашингтон готовий без вагань накласти на ці держави нові санкції, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає "Укрінформ".

"Я нагадую обом цим країнам, що будь-яка передача зброї з Північної Кореї Росії стане порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин допоможе Путіну затягнути війну, але не змінити її хід

Міллер додав, що Путін уже став міжнародним вигнанцем, про що свідчила його відсутність на саміті G20.

"Нинішня ситуація означає, що Кремлю важко підтримувати свої військові зусилля. А благання КНДР про допомогу свідчить про ефективність санкцій та заходів експортного контролю США", – наголосив речник Держдепу.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин хоче зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб обговорити можливість постачання зброї для війни проти України.

На честь приїзду глави КНДР Кім Чен Ина Кремль організовує "званий обід". На приїзд північнокорейського диктатора чекають у Владивостоці 13 вересня.

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином буде просити снаряди і боєкомплект для артилерійських систем, повідомив представник українського Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «США попередили КНДР і РФ про нові санкції у разі передачі зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути