вівторок, 12 вересня 2023 12:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина продовжує купувати російську нафту

Німеччина продовжує купувати російську нафту
Індія допомагає ФРН обходити антиросійські санкції.. Фото: pixabay.com

Німеччина продовжує імпортувати російську нафту через Індію.

Імпорт цьогоріч зріс у понад 12 разів, пише Spiegel.

"За перші сім місяців цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року імпорт до ФРН з Індії збільшився більше, ніж у 12 разів", – свідчать дані Федерального статистичного управління Німеччини.

Індія ж закуповує великі обсяги сирої нафти з Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Берлін пропонує НАТО координувати ВМС у Балтійському морі

Імпорт з Індії складався здебільшого з газойлів, які використовуються для виробництва дизельного або пічного палива, пояснили статисти. Індія виробляє ці газойлі з сирої нафти, яку країна за зниженими цінами закуповує у великих кількостях у РФ із початку повномасштабної війни в Україні.

Через війну Німеччина припинила прямий імпорт нафти з Російської Федерації. Західні держави також запровадили обмеження цін на російську нафту, яке вони хочуть забезпечити на міжнародному рівні, використовуючи свою ринкову владу в судноплавному та страховому секторах.

Попри ембарго, російська нафта продовжує надходити до Європейського Союзу через посередників у третіх країнах. Щодня до портів Індії прибуває щонайменше два танкери з російською нафтою. Частина цієї нафти, а це 70 танкерів на місяць, згодом потрапляє до Євросоюзу в переробленому вигляді.

На західному узбережжі Індії розташовано кілька нафтопереробних заводів, зокрема найбільший у світі. Російську нафту там переробляють на бензин і дизельне пальне. Уже в такому вигляді вона потрапляє назад до Європи.

Індія не підтримує санкції проти Кремля. Якщо раніше імпорт нафти з Росії був занадто дорогим і обтяжливим для індійських компаній через довгий морський шлях, то з початком війни ситуація швидко змінилася. РФ стала найбільшим постачальником нафти для Індії. Минулого місяця країна імпортувала російської нафти до 2 млн барелів на день, що становить майже 40% її національних потреб. До початку вторгнення цей показник становив близько 1%.

Індійський нафтопереробний завод Вадінар майже на 50% належить російській нафтовій компанії Роснефть.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина продовжує купувати російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути