вівторок, 10 січня 2023 09:24

Енергія зі снігу: у Японії стартували надзвичайні дослідження

Енергія зі снігу: у Японії стартували надзвичайні дослідження
У Японії розпочалися дослідження з виробництва електроенергії зі снігу. Фото: eastnews.ua

У Японії стартували дослідження з виробництва електроенергії з непотрібного снігу.

З метою забезпечення відновлюваного джерела енергії місто Аоморі на північному сході країни, де щороку випадає багато снігу, в грудні розпочало випробування в басейні покинутої початкової школи з метою вивчення можливості виробництва енергії шляхом використання різниці температур між накопиченим снігом і навколишнім повітрям, пише Кyodo News.

"Виробництво електроенергії з накопиченого снігу останнім часом привертає увагу як екологічно чисте, дешеве і безпечне джерело енергії. У спільному проєкті місцевий ІТ-стартап Forte Co й Університет електрозв'язку в Токіо прагнуть живити турбіну енергією, яка виробляється, коли рідина, охолоджена накопиченим снігом, потім випаровується завдяки теплу навколишнього повітря", ‒ ідеться у повідомленні.

В Аоморі великі обсяги снігу скидаються в море після того, як їх збирають снігоочисники. У попередньому фінансовому році, який закінчився в березні минулого року, після сильних снігопадів витрати на прибирання снігу зросли до рекордних 5,9 млрд єн ($44,6 млн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія заявила про найбільше нарощування військової сили з часів Другої світової

16 грудня близько 10 працівників компанії Forte розмістили ізоляційні матеріали всередині басейну. Перед початком виробництва електроенергії навесні будуть проведені подальші дослідження щодо збереження снігу, а також кількості електроенергії, яка може бути вироблена.

Проблема полягає у пошуках великомасштабного об'єкту для зберігання снігу, а також забезпеченні підігрітого повітря в холодну пору року. Для отримання великої різниці температур компанія розглядає можливість використання тепла гарячих джерел.

"Таке поновлюване джерело енергії унікальне для регіону з великою кількістю снігу. Це призведе до створення нової індустрії", ‒ заявив очільник компанії Forte Дзюн Касай.

19 грудня Японію накрив потужний снігопад. Понад 18 тис. людей у північних районах країни залишилися без світла та тепла. У префектурі Фукусіма лише за 12 год. випало понад 50 см снігу.

Зараз ви читаєте новину «Енергія зі снігу: у Японії стартували надзвичайні дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути