середа, 30 листопада 2022 17:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерти розкрили мрії Кремля щодо тривалості активної фази вторгнення в Україну

Експерти розкрили мрії Кремля щодо тривалості активної фази вторгнення в Україну
Режим російського диктатора Володимира Путіна планував, що активна фаза вторгнення в Україну у лютому займе 10 днів. Фото: facebook.com/MIDRussia

Кремль планував, що активна фаза повномасштабного вторгнення в Україну російських військ триватиме 10 днів.

Після цього Росія хотіла окупувати Україну, щоб анексувати її території до кінця літа. Про це йдеться у доповіді британського Королівського інституту об'єднаних служб (RUSI).

"Росія планувала вдертися в Україну протягом 10 днів, а потім окупувати країну, щоб забезпечити анексію до серпня 2022 року", – йдеться у доповіді.

На думку експертів, Росія планувала, що швидкість атаки та кампанія дезінформації дозволять швидко захопити Київ. Зазначається, що російський план значною мірою вдався, і війська РФ досягли переваги у співвідношенні сил 12:1 на північ від Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Путін хоче паузи

"Проте та оперативна безпека, яка забезпечила успішну дезінформацію, також призвела до того, що російські сили виявилися непідготовленими на тактичному рівні для ефективного виконання плану", – додали експерти.

Зазначається, що тактична компетентність російських військових виявилася значно нижчою за очікування багатьох спостерігачів, що базуються в Україні та Росії та за їхніми межами.
Фахівці вважають, що російські системи озброєння виявилися значною мірою ефективними, і підрозділи РФ з вищим рівнем досвіду мають значний військовий потенціал, але не змогли його реалізувати.

Доповідь для RUSI підготували військові експерти Джек Вотлінг та Нік Рейнолдс, а також ексголова Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк та екскомандувач Десантно-штурмових військ Михайло Забродський.

В Україні вже дев'ять місяців триває розв'язана Росією повномасштабна війна. 280 днів українська нація героїчно протистоїть російському воєнному вторгненню.

За цей час бойові втрати Росії становили 88 880 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 500 російських загарбників, повідомив український Генеральний штаб.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розкрили мрії Кремля щодо тривалості активної фази вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути