Ексклюзиви
неділя, 31 грудня 2017 11:00

Експерти оголосили прогнози про політику, науку та їжу на 2018 рік

Експерти оголосили прогнози про політику, науку та їжу на 2018 рік
На наступний рік передбачають політичні потрясіння та технологічну революцію. Фото:Fortune

У 2018 році люди у світі масово купуватимуть електромобілі, їстимуть м'ясо із замінників та літатимуть у туристичні польоти в космос.

Перестановки на політичній шаховій дошці, фантастичні, але логічні нововведення на ринку технологій і зміни в продуктовому кошику споживачів передбачають експерти Fortune.

2018 рік буде наповнений негативом для найвпливовіших світових країн.

Політичні супротивники президента США Дональда Трампа – "демократи" - виграють вибори до парламенту. Отримають більшість в обох палатах – Представників та Сенаторів. Рейтинг Трампа буде близько 40%. Політичне протистояння в країні загостриться.

Сексуальні скандали у британському парламенті Терези Мей будуть наростати, ніби снігова куля. У 2017 двоє міністрів – оборони та міжнародної торгівлі – подали у відставку. Перемовини по Brexit проваляться. Якщо дострокові вибори відбудуться, перемогу отримують "лейбористи" - політичні опоненти Мей. Вони спробують закінчити перемовини і створити "соціалістичний рай" в країні. Акції компаній і валютний ринок Британії обвалиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через секс-скандал звільнився заступник прем'єра Британії

В Італії на виборах до парламенту отримають перемогу популістичні "праві" партії. Вони можуть спробувати вивести країну з Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два найбагатші регіони Італії оголосили про референдум

Світова економіка буде зростати повільно. На фоні загальної кризи підніметься Індія. У цьому році зростання її економіки становило 6,7%, у 2018 становитиме 7,4%. Це буде найшвидше зростання поміж усіх країн світу. Економіка Китаю в цей час зросте на 6,5%. Натомість, там зростатиме кількість доларових мільйонерів. Уже зараз їх більше, ніж у США.

Ціна за барель нафти буде складати близько $60. Політичний неспокій в Саудівській Аравії ("чистки" й арешти в бізнесових і політичних колах) триватимуть і впливатимуть на ціну "чорного золота".

Президент РФ Володимир Путін виграє вибори у березні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Песимістичний прогноз: кінець нафтових гігантів і зникнення Путіна

У світі комп'ютерних технологій поглибляться існуючі проблеми

Засновнику Facebook Марку Цукербергу доведеться особисто перечитувати всі пости про американські вибори, аби переконатися – вони не є фейковими новинами або записами російських тролів.

Біткоїн буде падати і злітати знову. Експерти припускають, що його ціна сягне $20 тис. за одиницю до кінця 2018. Рекомендують все ж не вкладати в нього всі свої заощадження – нехай це роблять банки та інші великі корпорації.

Роботи-лікарі та контроль над біологічними процесами стануть доступними

Мобільні медичні технології отримають великий поштовх до розвитку. Інвестиції у них у 2017 склали $1.3 млрд. До 2020 обсяг інвестицій може сягнути $100 млрд. Галузь буде розвиватися. Включатиме робо-терапію, допомогу при діабеті, підтримку людей із рідкісними захворюваннями.

У світі триватиме розроблення ліків, котрі контролюють РНК – одну із сполук в організмі, відповідальну за побудову білків. Її називають "компаньйон ДНК". Контроль над нею допоможе подолати важкі захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спадкові хвороби лікуватимуть за допомогою ДНК-операцій

Безпілотні авто та польоти в космос стануть звичними

На дороги виїдуть безпілотні авто. Їх випробування успішно пройшли в США та Сінгапурі. Більшість поїздок обійшлася без аварій. З масовим їх випуском під загрозою опиняться кенгуру, олені та мотоциклісти.

Uber, Alphaber (власники Google) та Tesla побудують літаючі авто. В якості служби таксі Uber програє – не зможе конкурувати з місцевими дрібними фірмами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобілі без водіїв вперше протестували на міських дорогах

За рік продадуть близько 1 млн електрокарів. На їх розробку адміністрація Трампа виділить $10 млрд.

Перших космічних туристів готові у 2018 відправити в політ Ілон Маск та його конкурент Річард Бренсон. Джефф Безос диха їм у спину, але запустить туристів на орбіту у 2019. Першими в космос полетять актриса Анджеліна Джолі, фізик-теоретик Стівен Гокінг, співак Джастін Бібер та інші зірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bloomberg назвав приголомшливу суму прибутків найбагатших людей світу за 2017 рік

Продуктовий ринок зазнає змін

За наступні 5 років молоко рослинного походження складатиме 45% від загальної кількості роздрібного ринку. Його виготовлятимуть із мигдалю та сої. Уже наступного року ми побачимо, як зростає кількість м'яса та риби, зроблених із рослинного білка. Зараз вони складають лише 1% від світового ринку. Рослинне м'ясо буде смачним і більше нагадувати м'ясо. За наступні 5 років його кількість зросте до 23%.

Традиційні приправи, такі як кориця, кардамон, гвоздика стануть менш популярні, ніж аромати квітів – троянди та лаванди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські підприємці планують виробляти "рибу з пробірки"

Крейг Гамільтон-Паркер, який передбачив прихід до влади Трампа, Brexit і заручини принца Гаррі та Меган Маркл, відкрив шокуючі передбачення на наступний рік. У своєму блогові обіцяє світу екологічні катастрофи, політичні зрушення та настання "золотого віку" по їх завершенню. Україні на 2018 рік пророкує участь у резонансному міжнародному скандалі.

Зараз ви читаєте новину «Експерти оголосили прогнози про політику, науку та їжу на 2018 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути