понеділок, 20 березня 2023 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерти ISW проаналізували візит Путіна в окупований Маріуполь

Експерти ISW проаналізували візит Путіна в окупований Маріуполь
Відвідавши окупований Маріуполь президент Росії Володимир Путін спробував показати себе лідером, який бере участь у воєнних діях. Фото: eastnews.ua

Візитом в окупований Маріуполь Донецькою області російський диктатор Володимир Путін спробував відповісти Міжнародному кримінальному суду на ордер на арешт за воєнні злочини.

Президент Росії використав свій перший візит до окупованої України, щоб показати себе як лідера, який бере участь у воєнних діях, на тлі бурхливої реакції в російському інформаційному просторі та побоювань можливого майбутнього українського контрнаступу на півдні, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

"Путін відвідав окуповане місто для того, щоб створити образ невразливості. Він вирішив відвідати саме Маріуполь, оскільки той захопили ще в травні 2022 року. Місто знаходиться далеко від лінії фронту, російські війська та окупаційні чиновники вже запровадили там жорсткі заходи безпеки", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маніяк повернувся": мерія Маріуполя відреагувала на приїзд Путіна у місто

Швидше за все, Путін мав намір відповісти на ордер МКС на його арешт за причетність до воєнних злочинів, пов'язаних з депортацією українських дітей, щонайменше 1 тис. із яких російські чиновники депортували лише з Маріуполя.

Російський диктатор намагався представити свою роль у депортації дітей і руйнуванні Маріуполя як таку, що не підпадає під юрисдикцію міжнародного співтовариства, а себе – як такого, що перебуває в безпеці від українських військових.

19 березня диктатор РФ Володимир Путін нібито побував у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі.

До зруйнованого Росією міста він прилетів вертольотом, а за кермом автомобіля нібито об'їхав кілька районів, "роблячи зупинки", повідомила пресслужба Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Експерти ISW проаналізували візит Путіна в окупований Маріуполь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути