понеділок, 29 січня 2018 08:08

Експерт розповів, якими будуть масштаби санкцій США проти РФ

Експерт розповів, якими будуть масштаби санкцій США проти РФ
Бізнес і банки відстороняться від російських олігархів і осіб, які будуть згадані у "Кремлівській доповіді". Фото: riafan.ru

Бізнес і банки відстороняться від російських олігархів і осіб з кола Володимира Путіна, президента Росії, які будуть згадані у так званій "Кремлівській доповіді" адміністрації Сполучених Штатів Америки. Масштаби останньої вражають.

Як інформує "Радіо Свобода", про це заявив Даніел Фрід, який координував політику санкцій в адміністрації попереднього президента США Барака Обами. Він підкреслив: "Цей перелік не матиме юридичних наслідків, але виглядає як список фігурантів майбутніх потенційних санкцій. І це точно означає, що бізнес і банки будуть тримати відстань від людей, яких у ньому назвуть".

А також назвав умову перетворення цього списку в список санкцій: "Тому що це досить очевидно: рано чи пізно, якщо Росія продовжить свою агресивну діяльність ... наприклад, якщо Росія спробує втрутитися в проміжні американські вибори в листопаді цього року, - Конгрес або адміністрація перенесуть прізвища з цього списку вже власне до списку санкцій".

Фрід звернув увагу на масштаби очікуваної доповіді. Оскільки вперше до фактичного "чорного списку", який формально ще не є списком підсанкційних осіб, включать не тільки російську політичну і бізнес-еліту, а й членів їх сімей: "Люди відповідальні за свої дії. І якщо дитина корумпованого бізнесмена отримує серйозну позицію тільки тому, що до цього причетний його батько, корумпований бізнесмен, - це може бути підставою, щоб помістити цю людину в список".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передбачили розкол в оточенні Путіна

"Кремлівська доповідь" стане основою для прийняття рішень Вашингтоном про нові санкції як проти фізичних осіб, так і компаній енергетичного, оборонного та фінансового секторів, а також спецслужб Росії. Хоч її публічної презентації не планується, проте витік змісту цілком можливий.

"Кремлівська доповідь" 29 cічня в Конгресі Сполучених Штатів Америки потягне за собою нову чергу санкцій проти "друзів" Путіна. Список, котрий оприлюднять міністерство фінансів США, Національна розвідка і держсекретар Рекс Тіллерсон, тримається в таємниці. Передбачається, що до нього увійдуть 50 російські олігархи та члени їх родин. Всього близько 300 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, якими будуть масштаби санкцій США проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути