пʼятниця, 19 травня 2017 16:53

Екс-дружина Путіна заробляє мільйони доларів на орендній схемі

Екс-дружина Путіна заробляє мільйони доларів на орендній схемі
Колишня дружина президента РФ Людмила Путіна пов'язана з багатомільйонним бізнесом у сфері нерухомості. Фото: Focus.lv

Колишня дружина президента РФ Людмила Путіна має мультимільйонний бізнес, пов'язаний із нерухомістю в Москві.

Про це йдеться в розслідуванні агентства Reuters, повідомляє "Українська правда".

Фахівці агентства вивчили документи щодо історичної будівлі під назвою будинок Волконських на московській Водзвиженці. Будівля належить фонду "Центр міжособистісних комунікацій".

Фонд створили 2002 року за допомоги Людмили Путіної. У вересні 2006 року "Российская газета" назвала її "піклувальником" організації. В інтерв'ю газеті, коли йшлося про фонд, Путіна використала термін "ми". Екс-дружина президента підтримує літературну премію і видавничий підрозділ, який працює у фонді. Про це заявили три джерела, знайомі з роботою організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній дружині Путіна виділили 250 млн руб. з бюджету

Згідно з корпоративними документами, будівлю реконструювали за сприяння соратників Путіна. Центр міжособистісних комунікацій має офіс у будинку Волконських. Проте більшу частину будівлі здають орендарям. Зокрема, двом великим банкам: VTB і "Сбербанку".

Дохід від оренди отримує приватна компанія "Меридиан", яка на 99% належить компанії "Интерсервис". Власниця останньої Людмила Олександрівна Шкребньова. Це дівоче прізвище колишньої дружини Путіна.

Агентство Reuters не змогло встановити сукупний дохід "Меридиана" від здачі в оренду приміщень у московській власності. Однак зазначає, що виручка компанії за 2015-й становила 225 млн руб. (майже $4 млн - Gazeta.ua). За відкритою документацією, тільки один VTB-банк 2015-го заплатив за оренду будинку Волконського понад $2 млн.

Водночас головний власник "Меридиана" "Интерсервис" повідомив, що виручка 2015-го була 2,4 млн руб. (трохи більш як $40 тис. - Gazeta.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларації Путіна і Медведєва: зарплати по $12 тис., "Волги" та "Нивы"

У власності прем'єр-міністра Росії, 51-річного Дмитра Медведєва, знайшли яхти, виноградники та елітні маєтки в Росії та за кордоном на суму близько $1 млрд. Розслідування вів фонд боротьби з корупцією, який очолює опозиціонер Олексій Навальний.

Зараз ви читаєте новину «Екс-дружина Путіна заробляє мільйони доларів на орендній схемі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути